Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gazipaşa Belediyesi Sağlık Seminerleri

Gazipaşa Belediyesi tarafından, toplumu bilinçlendirmek amacıyla tüp bebek tedavisi ve yeni gelişmeler ile meme sağlığı ve meme karnesi uygulamaları konulu semir düzenlendi.Seminerin ilk konuşmacısı Medstar Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölümünden...

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gazipaşa Belediyesi Sağlık Seminerleri

Gazipaşa Belediyesi tarafından, toplumu bilinçlendirmek amacıyla tüp bebek tedavisi ve yeni gelişmeler ile meme sağlığı ve meme karnesi uygulamaları konulu semir düzenlendi.

Seminerin ilk konuşmacısı Medstar Antalya Hastanesi Genel Cerrahi Bölümünden Doç. Dr. Özer İlkgül oldu. İlkgül katılımcıları "Meme Sağlığı ve Meme Karnesi" hakkında önemli bilgiler verdi. Meme kanserine yakalanma riskinin günümüz koşullarında yüzde 10 oluğuna işaret eden İlkgül, bu oranın çeşitli etmenlerle yüzde 40’a kadar çıktığını söyledi. Erken teşhisin önemine değinen İlkgül, "Araştırmalara göre meme kanserinde erken teşhis hastanın ömrünü 6 yıl uzatıyor, geç teşhis ise tersine ömrü 6 yıl kısaltıyor. Ne yazık ki bayanlar bu konuyu ihmal ediyor. Mahrem bir konu gibi görüldüğü için bayanlar doktora başvurmak istemiyor. Bu nedenle bayanların elle kendi meme muayenesini yapması çok önemli. Bununla birlikte bayanların periyodik aralıklarla bir hastaneye giderek sağlık kontrolden geçmesi bu hastalığın önlenmesinde en önemli etken" dedi.

İlkgül’ün ardından seminere konuşmacı olarak katılan Memorial Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünden Op. Dr. Mehmet Öztürkmen ise, "Tüp Bebek Tedavisi ve Yeni Gelişmeler" hakkında bilgiler verdi. Tüp bebek uygulamasında son gelişmeleri katılımcılarla paylaşan Öztürkmen, tüp bebekte kadının yaşının önemine değindi. 30’lu yaşlarda başarı oranının yüzde 60’larda olduğuna değinen Öztürkmen, "Yaş ilerledikçe bu oran düşüyor. Ayrıca ilk uygulamalarda başarı odanı çok yüksek, yüzde 90’larda. Çoğu hastamızda 3-4 uygulamada sonuca ulaşıyoruz. Bu da önemli bir başarı" diye konuştu.

Seminerin ardından Gazipaşa Belediye Başkan Yardımcısı Av. Semra Yalçın Bilgiç, konuşmacılara çiçek takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.