Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Gaü Tıp Fakültesi Açılıyor

Girne Amerikan Üniversitesi (gaü) Tıp Fakültesi Açmak İçin Gün Sayıyor. 200 Yatak Kapasiteli Hastanenin İnşaati Devam Ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaü Tıp Fakültesi Açılıyor
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Tıp fakültesi açmak için gün sayıyor. 200 yatak kapasiteli hastanenin inşaatı devam ediyor.
Üniversitelerin bünyelerinde tıp fakültesi ve hastane olmasının titizlik ile planlanmış stratejik bir konu olduğunun altını çizen Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı, Prof. Dr. Barlas Naim Aytaçoğlu, “30 yıllık geçmişe sahip olan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), sağlık alanında yapmış olduğu yatırımlar ile artık bir tıp fakültesi kurma aşamasına zaten gelmişti. Nihayetinde kapasitesi 200 yatak olacak, ilk etapta yüz yataklı hastanemizin inşaatı büyük bir hızla devam etmektedir. Tıbbi araç ve ekipman çalışmalarımız tamamlandıktan sonra kısa sürede hizmete girmiş olacaktır. Tıp Fakültesi’nin kurulması ile birlikte de öğrenci alımına başlayacak ve önümüzdeki yıllardan itibaren geleceğin doktorlarını yetiştirme konusunda hizmet yarışında var olacağız” dedi.
Aday öğrencilere seslenen Prof. Dr. Aytaçoğlu, “Değerli öğrenciler; 30 yıllık tecrübesi ile Girne Amerikan Üniversitesi eğitim alanında kendini ispat etmiş bir üniversitedir. Girne Amerikan Üniversitesi’nin tecrübelerini Tıp Fakültesi’nde de yaşayacaksınız. Girne Amerikan Üniversitesi Tıp Fakültesi sizleri bekliyor.” şeklinde konuştu.
“MEZUNLARIMIZIN İŞ BULMA SORUNU OLMAYACAKTIR”
“Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) sadece ülke sınırlarını gözeten bir yüksek eğitim modeli uygulamamaktadır” diyen Prof.Dr. Barlas Naim Aytaçoğlu “Çünkü Sağlık hizmetleri, ulusal düzeyde özel faydaları olan ancak, aynı anda; sınır ötesinde, örneğin bulaşıcı hastalıkların küresel nitelik taşıması, bazı hastalıkların genetik nitelik kazanarak sonraki nesillere aktarılmasının önlenmesi, imkânsızlığa bağlı beslenme ve barınma sorunlarına ilişkin sağlık sorunları, gıda emniyeti, temiz suya ulaşım, küresel ilaç teknolojisi ve sektörü gibi artçı uluslararası konular ile ilgilenen de bir alandır” açıklamalarında bulundu.
Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ) Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Hemşirelik Yüksek Okulu; ulusal ve uluslararası gerçekçi veriler ışığında akademik yapılanmalarını tamamladığını söyleyen Prof. Dr. Aytaçoğlu sözlerine söyle devam etti;
“Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC’de sağlık sektörünün tüm branşlarında insan gücü açığı vardır. Tüm mezunlarımızın her iki ülkede de iş bulma sorunları olmayacaktır. Bu gerçekçi faktör; sağlık sektöründe bir meslek arayışı içerisinde olan gençlerimizin son değerlendirmelerine ışık tutacaktır. Sağlık alanındaki ideal yüksek eğitimin tamamı; iyi bir teorik eğitim ile yüksek laboratuvar donanımı ve yoğun uygulama programlarından oluşur. GAÜ; gerek eğitim sırasında, gerekse de kariyer boyunca da yüksek özveri gerektiren sağlık alanında, iddialı eğitim kadrosu ile öğrencilerine üst düzey meslek formasyonunu verirken, meslek ruhunu da geliştirmeye de odaklanmıştır”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.