Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fizyoterapi, tüm hareket bozukluklarının tedavisinde etkili

Yürüyüşteki bir sıkıntı, kollardaki hissizlik, boyundaki ağrı gibi tüm hareket bozukluğu rahatsızlıklarının tedavisini kendilerinin gerçekleştirdiğini bildiren fizyoterapistler, bu mesleğin bilimsel kanıtlara dayalı değerlendirmeler...

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2016 17:00
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 17:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yürüyüşteki bir sıkıntı, kollardaki hissizlik, boyundaki ağrı gibi tüm hareket bozukluğu rahatsızlıklarının tedavisini kendilerinin gerçekleştirdiğini bildiren fizyoterapistler, bu mesleğin bilimsel kanıtlara dayalı değerlendirmeler ve tedavi uygulamalarıyla dünyada bir asırdır icra icra edildiğini belirtti.
Türkiye’de yaklaşık 10 bin fizyoterapistin hastaneler, spor kulüpleri, huzurevleri, özel eğitim merkezleri ve kliniklerde tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin uygulanmasında görev aldığını belirten fizyoterapistler Kübra Savaş, Rümeysa Koç, Osman Erol, fizyoterapistlik mesleğinin bilimsel kanıtlara dayalı değerlendirmeler ve tedavi uygulamalarıyla dünyada 100 yılı aşkın bir süredir icra edildiğini ifade ettiler.
Bu uygulamaların temelinin çok daha eski yıllara kadar uzandığını belirten Koru Ankara Hastaneleri fizyoterapistleri, masaj, manuel yöntemler ve basit bazı cihazlarla yapılan uygulamalarda daha çok kas ve eklem rahatsızlıkları üzerine uygulamalar yapılmış ancak bunların bilimsel bir temele oturtulmasının 19. yüzyılın başlarını bulduğunu söyledi.
Günümüzde yaygın olarak kullanılan fizyoterapi yöntemlerinin yüzeysel veya derin sıcaklık ajanları, soğuk kompresler, ağrıya yönelik akımlar, kas kuvvetlendirme amaçlı akımlar, traksiyon, lazer, hidroterapi uygulamalar olduğunun altını çizen uzmanlar, bunlara ek olarak manuel terapi uygulamalarıyla eklem ve kas problemlerinde kayda değer iyileşmeler sağlandığını, hastanın tedavi esnasında ve evde uygulayacağı egzersiz programlarıyla tedavinin en önemli kısmını oluştururken uzun vadede rahatlık sağlama amacı güderek aynı zamanda hastaya egzersiz bilincinin yerleştirilmesi amaçlandığını ifade etti.
Koru Ankara Hastaneleri Fizyoterapistleri Kübra Savaş, Rümeysa Koç, Osman Erol, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler de hastaların eski sağlıklarına kavuşmalarına yardımcı olmak ve var olan veya oluşan engellerinin en aza indirgenmesi amacıyla yürüttüğümüz fizik tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerimizde en iyisini hedeflemekteyiz. Ameliyat öncesi ve sonrası egzersiz ve yürüme eğitimleri, bel-boyun problemlerine yönelik uygulamalar, ortopedik rahatsızlıklar, hemipleji multipl skleroz, parkinson, periferik sinir yaralanmaları gibi nörolojik problemlerde güncel tedavi yöntemleriyle hastalara en kaliteli sağlık hizmetini sunuyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.