Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fizik Tedavi Sürelerinin Kısalması Küçük Çocuğu Mağdur Etti

İzmir’in Bornova ilçesinde yaşayan beyin felci hastası 8 yaşındaki Hasan Alp Bayer, SGK’nın fizik tedavi sürelerini kısaltması nedeniyle zor günler geçiriyor.Henüz daha 8 yaşındayken SerebralPalsi hastalığına (beyin felci) yakalanan...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fizik Tedavi Sürelerinin Kısalması Küçük Çocuğu Mağdur Etti
İzmir’in Bornova ilçesinde yaşayan beyin felci hastası 8 yaşındaki Hasan Alp Bayer, SGK’nın fizik tedavi sürelerini kısaltması nedeniyle zor günler geçiriyor.
Henüz daha 8 yaşındayken SerebralPalsi hastalığına (beyin felci) yakalanan Hasan Alp Bayer, tedavi olamaması nedeniyle zor günler geçiriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nun fizik tedavi sürelerini kısaltması nedeniyle tedavisi aksayan minik Hasan, tedavi olamamaya başladı. Önceleri 12 ay boyunca fizyoterapi dal merkezlerinde ücretsiz olarak fizik tedavi hizmetinden yararlanan Alp, sürenin 3 aya düşürülmesiyle sıkıntıya girdi. Bornova ilçesinde yaşayan küçük çocuğun babası Deniz Bayer ise duruma isyan etti. Oğlunun fizik tedavi göremediğinden dert yakından baba, "Oğlum 3 ay fizik tedavi görürken 9 ay göremiyor. Bizim gibi Türkiye’de on binlerce hasta var. Devlet bu hatadan bir an evvel dönsün" dedi.
"TEDAVİYE EN ÇOK İHTİYACI OLDUĞU DÖNEM"
Baba Deniz Bayer, oğlunun her gün fizik tedavi hizmeti görmesi gerektiğini ifade ederek, "Hasan Alp koşup maratonlara katılsın demiyorum; ancak sadece kendi özel ihtiyaçlarını karşılasın. Ben ve eşim yaşlandığımızda Hasan Alp’e kim bakacak. Bunu düşünmek bile kötü. Oğlumun yavaş da olsa kendi ihtiyaçlarını karşıladığı günleri görmek istiyorum. Şu an tam gelişme çağında bir çocuk. O nedenle fizik tedaviye en çok ihtiyacı olduğu dönem bu dönem" diye konuştu.
ONLARCA HASTA TEDAVİSİNİ YARIM BIRAKTI
Özel bir dal merkezinin sorumlusu fizyoterapist Özgür Yeşilyurt da birçok hastanın SGK’nın kararının ardından tedavilerini yarım bıraktığını söyleyerek, "Maddi gücü yetersiz olan hastalar tedavilerini yarım bırakıyor. Bu durumdan en çok çocuklar etkileniyor. Büyüme çağındaki çocukların tedaviye en çok ihtiyacı olduğu zaman. Bu nedenle çocuklarla ve velilerle yıllık program yapıyoruz; ancak fizik tedavide 3 ay hiçbir şekilde yeterli değil" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.