Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Felçli Hastaların Şifa Kapısı

Bursa’da felç geçiren ve hareketsiz kalan hasta, yürüme robotunda 2 aylık tedavi sonrası adım atmaya başladı.Bursa’daki özel fizik tedavi hastanesi, gerek ileri teknoloji ürünü cihaz parkı, gerekse otel konforundaki hasta odaları ile alanında...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Felçli Hastaların Şifa Kapısı
Bursa’da felç geçiren ve hareketsiz kalan hasta, yürüme robotunda 2 aylık tedavi sonrası adım atmaya başladı.
Bursa’daki özel fizik tedavi hastanesi, gerek ileri teknoloji ürünü cihaz parkı, gerekse otel konforundaki hasta odaları ile alanında Türkiye’nin ilk ve en önemli tesisi olma özelliğine sahip bulunuyor. Felçli hastalar ile yürüyüş bozukluğu sorunu yaşayan hastalar için hizmete sunulan yürüyüş robotu ve diğer fizik tedavi üniteleri hastalara şifa dağıtıyor.
Grubun en yeni halkası olarak 2014 yılında hizmete giren Bursa’daki hastane, sahip olduğu üst düzey cihaz parkı, otel konforundaki 50 yatak kapasiteli hasta odaları ile alanında Türkiye’nin ilk ve en önemli tesisi olma özelliğiyle dikkat çekiyor. Nörolojik, ortopedik, kardiyolojik rehabilitasyon, CP rehabilitasyonu, sporcu sağlığı, obezite, lenfodem bölümleri mevcut olan hastanede bel, boyun, eklem ağrıları ile skolyoz tedavisi üniteleri ve çok sayıda poliklinik tedavi odası bulunuyor.
Dünyanın ilk “termal-SPA konseptli fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi” olarak da gösterilen hastane Türkiye’nin dört bir yanındaki hastalara tedavi imkanı sağladığı gibi yurtdışından gelen hasta taleplerine de cevap veriyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile de anlaşması bulunan hastanenin sağlık hizmetlerinden, sigortalı çalışanlar ile sigorta emeklileri de sağlanan özel indirimli tarife üzerinden yararlanabiliyor.
Bursa Romatem Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doktor Serap Latif Raif, verilen üst düzey sağlık hizmeti nedeniyle hastaların yoğun talebiyle karşılaştıklarını belirterek, gerek tedavi süreci gerekse tedavi sonrasında hasta memnuniyeti içeren geri dönüşümler aldıklarını vurguladı.
YÜRÜYÜŞ ROBOTU
Felçli hastalar ile yürüyüş bozukluğu sorunu yaşayan hastalar için hizmete sundukları yürüyüş robotunun Türkiye’de çok az sayıda bulunduğunu ifade eden Raif, “Beyin damarlarındaki tıkanıklık ya da trafik kazası gibi nedenlerle vücudu felce uğramış, yürüme sorunu yaşayan hastalarımızın tedavisinde çok önemli ihtiyaca yanıt veren yürüyüş robotu, Türkiye’de çok az sayıda bulunuyor. Uyguladığımız uzman fizik tedavi yöntemleri ve yürüyüş robotundaki egzersizlerle hastalarımızın yeniden yürüyebilmelerini sağlıyoruz” diye konuştu.
2 AYDA ADIM ATMAYA BAŞLADI
Bursa’daki hastanede tedavi gören felçli hastalardan Serdar Moğulkoç da yüksek tansiyona bağlı olarak pıhtı atması sonucu sağ beyin damarlarındaki tıkanma nedeniyle sol kol ve sol bacağına felç indiğini belirterek, “SGK emeklisiyim. Yaklaşık 2 aydır burada tedavi görüyorum. Hastaneye ilk geldiğimde vücudumu hiçbir şekilde hareket ettiremiyordum. Sol kol ve bacağımı hissetmiyordum. Gördüğüm tedaviden çok memnunum. Yürüyüş robotundaki ve diğer fizik tedavi ünitelerindeki egzersizlerle sol kolumu ve bacağımı artık hareket ettirebiliyorum. Destek aparatıyla ayakta durabiliyor, adım atabiliyorum. Tedavimle yakından ilgilenen başta doktorum Serap Hanım olmak üzere, hastane yönetimine, başhekimine ve sağlık personeline sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.