Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Fatih’in Ebesi "Gülbahar Hatun" Unutulmadı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Başlangıçlar” projesi kapsamında Bursa İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Çekirge Devlet Hastanesi Zübeydehanım Doğumevinde hizmet...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 13:35
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fatih’in Ebesi "Gülbahar Hatun" Unutulmadı.
Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Sağlıklı Nesiller İçin Sağlıklı Başlangıçlar” projesi kapsamında Bursa İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Çekirge Devlet Hastanesi Zübeydehanım Doğumevinde hizmet veren gebe okuluna Fatih Sultan Mehmet’in ebesi Gülbahar Hatun’un adı verildi.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan hastane yöneticisi Uz.Dr. Kayhan Sonkur, “Anne ve baba adayları için düzenlediğimiz gebe okulumuza Gülbahar Hatun adını verdik. Gülbahar Hatun Fatih Sultan Mehmet’in doğumuna yardımcı olan ebesi, çok değerli tarihi bir isim. Burada 20 hafta üstü gebelerimize ve babalara eğitim veriyoruz. Amacımız normal doğumu teşvik ederek sezaryen oranlarını düşürmektir. Tarihte binlerce büyük insan şüphesiz bir ebe hatunun eline doğmuştur. Dün olduğu gibi bugünde ebelerimiz sağlıklı nesiller için sağlıklı başlangıçlarda anne adaylarımızın yanındadır”. dedi.
Gülbahar Hatun kimdir
Gülbahar Hatun 1432 yılında II. Murat’ın eşini ve doğacak evladını emanet ettiği ebedir. Hüma Hatunun doğumuna yardım etmiş, Osmanlı imparatorluğunun en büyük padişahlarından Fatih Sultan Mehmet dünyaya gözlerini Gülbahar Hatunun ellerinde açmıştı. 6 yaşına kadar cihan padişahı ile ilgilenen Gülbahar Hatun Muradiye külliyesinde yatıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.