Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evlilikte ilk gece korkularına dikkat!

Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzmanı Op.dr. Aslı Alay, Evlilikte İlk Gece İle İlgili Yanlış Kaynaklardan Elde Edilen Abartılı Ve Bilimsel Dayanağı Olmayan İnanişlarin Çiftlerde Ciddi Anlamda Strese Yol Açtığını Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Evlilikte ilk gece korkularına dikkat!
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Aslı Alay, evlilikte ilk gece ile ilgili yanlış kaynaklardan elde edilen abartılı ve bilimsel dayanağı olmayan inanışların çiftlerde ciddi anlamda strese yol açtığını söyledi.
Toplumumuzda cinsel eğitimin hem ailede hem de okullarda yeterince verilmemesinin kadının kendi bedenini tanımasını engellediğini belirten Op.Dr. Aslı Alay, “Evlilik öncesi ilişkinin yanlış görüldüğü, tek eşliliğin çoğunlukla egemen olduğu ülkemizde özellikle çocukların eğitimi hem cinsel yaşantıları hem de kendilerini korumaları açısından önemlidir. İlk ilişkiye girecek çiftlerde cinselliğin ağrılı, kanamalı geçeceği bedeninde parçalanma olacağı veya partneriyle kenetlenme olabileceği gibi yanlış inanışlar hakim olabiliyor. Kulaktan dolma bu bilgiler nedeniyle çiftler keyifli yaşayacakları ilk gece ve evlilik sürecini yoğun stres ve sıkıntılar ile geçirebilirler."dedi.
Aslında cinsel ilişkiyi, kadın ve erkek anatomisini, vajinanın özelliklerini bilen bir kadın ilişkiden korkmayacağını belirten Op.Dr.Alay," Vajina hem doğumda bebeğin geçtiği, hem de ilişkide penisi kavrayan bir organdır. Yani bazen 4500 gram ağırlığında olan bebek vajinadan geçebilmektedir. Bu durumda ilişkide sorun yaşanılması da anatomik olarak mümkün olmadığı açıktır. Ancak vajina hem doğum hem de cinsel ilişkide hazırlanması önemlidir. Yani ilişki öncesi yeterli ıslaklığı sağlayacak ön sevişmenin mutlaka yapılması gereklidir. Vajinanın kuru olması gereksiz acı, yanma hatta vajinal mukozada kanamaya yol açabilir.” diye konuştu.
İlk ilişki deneyiminde acı ve yanma yaşayan bir kadının psikolojisinin etkileneceğini ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Aslı Alay, şu bilgileri verdi:
“Bunu iç dünyasında taşır ve her ilişkinin ağrı, acı getireceğini düşünür. İlişkiye girmek istemez. Eşine büyük bir sevgi beslese de, onunla birlikteliği istese de bir şekilde bedenine söz geçiremez. Pelvik bölgedeki kaslarında kasılma, korku, endişe, bacaklarını kapatma, itme gibi davranışlar sergiler. İlk ilişki deneyiminde bunları yaşayan çift genellikle bir, iki gün sonra tekrar ilişkiye girmeyi dener. Ancak vajinismusta ara vermek zamana bırakmak ile tedavi mümkün değildir. Stres daha da artar, korkulara sevdiği insanı kaybetme, kadınlık görevlerini yapamama da eklenir. Bu süreç bazen çiftler tarafından kanıksanır, vajinismusla yıllarca yaşayan çiftler olabilir. Terapist arayışı çoğunlukla çiftlerin ve yakınlarının bir bebek beklentisi olduktan sonra başlar. Ancak geçirilen yıllar, uzaklaşan eşler hatta bu sürede ayrılan eşler olabilir. Tüm bu sorunlar 3-4 gününüzü alacak terapi ile çözülebilir. Bazen sadece fizyoloji ve anatomik bilgilerin kadına verilmesi, cinsellikle ilgili doğruların öğretilmesi ile tedavi tamamlanır.”
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Aslı Alay, ilk gece korkuları ve bu korkuların getireceği vajinismusun doğru bilgilendirilme ile önlenebileceğini sözlerine ekleyerek, “İlk ilişki ve evlilik öncesi cinsel danışma size ve sevdiklerinize mutluluk, huzur, güven getirir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.