Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evlilik sonrası kilo alanlar dikkat

Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, yaz mevsimi geldiğinde gelinlik provalarında kilolarından mutsuz olan birçok kişinin soluğu diyetisyen yanında aldığını belirterek, “Düğüne kadar her şey kontrol altında ama peki ya sonrasında? Evet,...

Haber Giriş Tarihi: 06.08.2016 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.08.2016 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, yaz mevsimi geldiğinde gelinlik provalarında kilolarından mutsuz olan birçok kişinin soluğu diyetisyen yanında aldığını belirterek, “Düğüne kadar her şey kontrol altında ama peki ya sonrasında? Evet, düğün bittikten sonrasını kastediyorum. Her şey o büyük önemli gün içindi. Peki, sonrasında neden kilo artışları başlıyor? Hedef düğünde iyi görünmekken sonrasını düşünmüyoruz hiç. Aslında zorlu süreç o noktada başlıyor” dedi.
Kilo artışının önüne geçebilmek için neler yapabiliriz?
Gebze Medical Park Hastanesi’nden Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük, “Evinizin mutfağından artık siz sorumlu olacaksınız. Bu yüzden evlilik öncesi kazandığınız alışkanlıklar eşinizle ve ilerde çocuklarınıza yani ailenize de sağlıklı beslenme konusunda fayda sağlayacaktır. Örneğin; sağlıklı pişirme yöntemlerini öğrenmeye bu dönemde ağırlık verebilirsiniz. Market alışverişlerine giderken alışveriş listesi yaparak hem gereksiz harcamalardan hem de gereksiz kalorilerden uzak durabilirsiniz. Market alışverişi yaparken özellikle abur cubur ürünler almamaya dikkat edin. Alışveriş yaparken etiket okumayı alışkanlık haline getirmeniz sizin daha bilinçli bir tüketici olmanıza yardımcı olur. Sizin ve eşinizin yeme kültürü ve alışkanlıkları arasındaki farkı en kısa zamanda anlamaya çalışın. Böylece mutfağınızda sevdiğiniz besinlerden formda lezzetler hazırlayarak formunuzu korumaya destek olabilirsiniz. Kendi alışkanlıklarımız ve yeme zevkinizi eşinizinki ile birleştirerek yeni yemek tarifleri geliştirip, sadece ikinize ait sağlıklı bir yemek zevki oluşturabilirsiniz” ifadelerini kullandı.
Porsiyonlarınızı küçültün
Uzm. Diyetisyen Küçük, akşam yemeği hazırlarken masada sadece gereken miktarda yemek bulundurmalarını söyleyerek, “Çok fazla çeşitte ve miktarda yemeği masaya koyarsanız kendinizi daha fazla yemek tüketmiş olarak bulabilirsiniz. Porsiyonlarınızı küçültebilmek ve kilo kontrolünü sağlayabilmek için yemek tabaklarınızı küçük salata tabağınızı büyük seçmeyi unutmayın. Hareketinizi artırın. İş hayatınızdaki yoğun tempodan sonra, kendilerine kaliteli zaman ayırmalısınız. İşte, bu zaman dilimlerini birlikte spor yapabilirsiniz. İşten sonra birlikte bisiklete binmek, yürümek veya yüzmek en güzel alternatiflerden birisidir. Eşinizle birlikte ‘egzersiz çifti’ olursanız, koltukta uyuyakalmak yerine akşam geç saatlerde bile birlikte spora gidebilirsiniz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.