Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evde Sağlık Hizmeti Sunanlar Bir Araya Geldi

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, il genelinde hizmet veren evde sağlık hizmetleri ekiplerine yönelik koordinasyon toplantısı düzenledi.

Haber Giriş Tarihi: 04.11.2019 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.11.2019 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Evde Sağlık Hizmeti Sunanlar Bir Araya Geldi

Bursa’da yürütülen evde sağlık hizmeti çalışmalarının masaya yatırıldığı ve sahada yaşanılan sorunlara yönelik karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıya; Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Sağlık Müdürlüğü yöneticileri ile kamu hastanelerinin evde sağlık hizmetleri biriminde çalışan personeller katıldı. Toplantıda konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, 2010 yılında kurulan Evde Sağlık Hizmetleri’nin, Sağlık Bakanlığı’nın vatandaşa dokunan en önemli projelerinden birisi olduğunu belirtti.

Evde sağlık hizmetlerinin gönüllük esasına dayanan bir hizmet olduğunu ifade eden Dr. Akan, “Burada kimsesi olmayan, yatağa bağımlı ve hareket edemeyecek durumda olan hastalara hizmet ediyoruz. Bu sebeple Evde Sağlık Hizmetlerinin vicdani bir proje olması açısından önemli bir yeri vardır. Gelinen nokta itibariyle biz yapılan bu hizmetlerden gurur duyuyoruz” dedi.

Ayda 3 Bin Ev Ziyareti

Bursa’da 21 Hastane tipi ekip ve 2 Ağız Diş Sağlığı Hastanesi ve 2 Ağız Diş Sağlığı Merkezi, 21 araç, 24 hekim ve 81 sağlık personeli ile evde sağlık hizmeti sunulduğu bilgisini veren Dr. Akan, “2010 yılından itibaren 33 bin 361 hastaya ulaşıldı. Halen aktif kayıtlı olarak 9 bin 500 hastaya talepleri doğrultusunda hizmet verilmekte olup, Ekim ayı itibariyle bin 362 hastaya 3 bin 104 ziyaret gerçekleştirildi” şeklinde konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.