Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski Bakan Ataç: Okuma salonları terörün önünü kesti

Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Baki Ataç, Türkiye'de şartların şu anda dershaneleri kapatmaya hazır olmadığını söyledi. Ataç, "Ayrıca taslakta olduğu iddia edilen etüt merkezleri ve okuma salonlarının da kapatılması gündemde. Özellikle...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski Bakan Ataç: Okuma salonları terörün önünü kesti
Eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Baki Ataç, Türkiye'de şartların şu anda dershaneleri kapatmaya hazır olmadığını söyledi. Ataç, "Ayrıca taslakta olduğu iddia edilen etüt merkezleri ve okuma salonlarının da kapatılması gündemde. Özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde öğrencilerin bu kurumlarda eğitilmesi terörün önünü kesti. Bu merkezlerin hizmet vermesiyle birlikte bölgede terörün eksilmesi yönünde faydalı olduğu söyleniyor." dedi.

Okullarda yeterli eğitim alamayan öğrencilerin dershaneler vasıtasıyla alamadıkları eğitimi tamamlamak istediğini belirten eski bakanlardan Ataç, "Bir yarış içindeler, üniversiteye gitmek istiyorlar, başka yerleri kazanmak istiyorlar, KPSS'yi kazanmak istiyorlar. Ancak okullarda aldıkları eğitim ve öğretim kendilerine yeterli gelmiyor. Dolayısıyla bunu takviye edecek bir yer arıyorlar. Bu ihtiyaçtan doğan dershaneler bu görevi yapıyorlar. Eğer böyle bir ihtiyaç olmazsa hiç kimse gitmez, dershaneye de kayıt olmaz. Çünkü dershaneye bedava gidilmiyor, para veriliyor. Hatta aileler bir çok ihtiyacını karşılamıyor, çocuğunun eğitimine para harcıyor. Demek ki burada bir ihtiyaç var." şeklinde konuştu.

Bu noktada devlete düşen görevin eğitimin kalitesini yükseltmek olduğuna dikkat çeken Baki Ataç, "Eğitim kalitesini yükseltip, böyle bir dershane ihtiyacı varsa, bunu ortadan kaldıracak tedbirler almaktır. Bu tedbirleri alınmadan şuandaki mevcut durum devam ettiği sürece dershaneler ihtiyaç olacaktır. Dershaneler olmazsa adı değişir, başka bir şey olur. Kaldı ki hür teşebbüsün olduğu ülkelerde, ticaretin serbest olduğu, eğitimin parayla yapıldığı ülkede dershanelerin kapatılmasını direk olarak istemek, asıl kaliteyi artırmamak çok doğru bir hareket olmuyor. Eğitimin kalitesini belli bir seviyeye yükseltmeden dershaneleri kapatmaya çalışmak bir meselenin çözümü değildir. Türkiye'de hizmet veren binlerce dershanenin yüzde biri bile özel okula dönüşmeye uygun değil. Bunun hayata geçirilebilme şansı yok." diye konuştu.

    "PERDE ARKASINDA KUVVET GÖSTERİSİ VAR"

Başbakan Erdoğan'ın başka teklifleri olduğunu ifade eden Ataç, şöyle devam etti: "Dershaneleri kapatmayacağını ve özel okula dönüştürüleceğini söylüyor. Dershane sahiplerine öğrenci, para ve arsa vereceğini ve kimseyi mağdur etmeyeceğini söylüyor. Bütün bunlar yasaya dökülmeden, bir metin haline getirilmeden üzerinde konuşmak şuanda erken. Tartışmanın perde arkasında başka şeyler var. Bir siyasi çekişme ve kuvvet gösterisi var. Biz, sizi de dinlemeyiz, sizi de gerekirse ortadan kaldırırız gibi bir iddiadan dolayı ortaya çıktığı yönünde ciddi şeyler var. "

Türkiye'nin şartlarının şu anda dershaneleri kapatmaya hazır olmadığını vurgulayan Baki Ataç, "Ancak hem dershane sahiplerini, hem de öğrencileri hiç bir şekilde mağdur etmeyecek bütün önlemleri alırsınız, dershaneler kapanabilir. Ancak şu anda böyle bir ortam ve imkan da yok. Devletin imkanları da bunu yapmaya müsait değil. Ayrıca taslakta olduğu iddia edilen etüt merkezleri ve okuma salonlarının da kapatılması gündemde. Özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi'nde öğrencilerin bu kurumlarda eğitilmesi terörün önünü kesti. Bu merkezlerin hizmet vermesiyle birlikte bölgede terörün eksilmesi yönünde faydalı olduğu söyleniyor. Biz de bölgeye gittiğimiz zaman bizde şahit oluşuyor bu hadiselere. Hükümet bu konuda henüz kamuoyuna tatmin edici bir açıklama yapamadı." değerlendirmesinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.