Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Estetikte üç boyut teknolojisi

Hayatın her alanında kullanılmaya başlanan 3D Vectra teknolojisinin artık estetik operasyonlarda da kullanıldığını belirten KBB Hastalıkları Uzmanı Opr.Dr. Denizhan Özkaya, hastaların ameliyat olmadan sonucu görme imkanlarının olduğunu...

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2017 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2017 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Estetikte üç boyut teknolojisi

Hayatın her alanında kullanılmaya başlanan 3D Vectra teknolojisinin artık estetik operasyonlarda da kullanıldığını belirten KBB Hastalıkları Uzmanı Opr.Dr. Denizhan Özkaya, hastaların ameliyat olmadan sonucu görme imkanlarının olduğunu ve estetikte daha iyi sonuç alındığını söyledi.

Estetik cerrahide 3D teknoloji kullanımıyla artık kişilerin estetik operasyon sonrası halleri hakkında daha net bilgi sahibi olduklarını anlatan ENTO Kulak Burun Boğaz (KBB) Cerrahi Tıp Merkezi KBB Uzmanı Op.Dr. Denizhan Özkaya, 3D Vectra teknolojisinin başta burun estetiği olmak üzere tüm vücut cerrahi işlemlerinde kullanıldığını söyledi.

En ufak ayrıntılar görülebiliyor

Hastalarının estetik yapılacak olan bölgelerine 3 boyutlu görüntüleme yazılımı ile uygun bir tasarlama yapılarak ameliyattan önce hastalara gösterildiğini belirten Özkaya, “Estetik operasyon kararı almak çok zordur, ancak ameliyattan önce nasıl görüneceğinizi bilmek kaygıları giderebilir. Cihaz hastanın 3 boyutlu olarak ameliyat sonrası görüntülerini görmesini sağlıyor. Sadece 6 fotoğraf makinesi ile aynı anda tek poz çekiliyor, görüntüler bilgisayara aktarılıyor ve bu görüntünün üzerinde oynama imkanı da oluyor. Daha önce iki boyutlu cihazlar vardı ama onlarda hasta tek pozisyondan görebiliyordu şimdi her şeyi en ufak ayrıntıları büyütüp küçülterek görme imkanına sahip oluyor” dedi.

Estetikte daha iyi sonuç alınıyor

3D Vectra teknolojisinin İzmir’de ilk defa kendi hastanelerinde olduğunu ve ameliyattan daha iyi sonuç alınmasına yardımcı olduğunu kaydeden Özkaya, genellikle hastaya gösterilen görüntülerin büyük bir oranda elde edildiğini ifade etti.

Ünlü fotoğraflarıyla gelmelerin de önüne geçiyor

Birçok hastanın ellerinde ünlü fotoğrafıyla gelerek onlar gibi estetik ameliyat istediğini ancak bu durumun yanlış olduğuna dikkat çeken Op.Dr. Denizhan Özkaya, “Hastaların genellikle bir ünlünün fotoğrafı ile gelip ‘Ben böyle burun istiyorum’ diye beklentileri oluyor. Bu cihazın avantajı, hasta ameliyat sonucunu görüyor ve beklentileri de birden bire değişebiliyor. Cihazda gördüğü görüntüden memnuniyetini daha kolay bildirebiliyor. Çünkü hastaya ne kadar tarif ederseniz edin ya da iki boyutlu ne kadar gösterirseniz gösterin üç boyutlu görüntünün etkisini elde etmeniz asla mümkün olmuyor. Herkesin vücut yapısı, burnu, yüz yapısı farklı. Yani birinde çok güzel duran bir burun sizin yüzünüze hiç uyumlu olmayabilir. Burada o uyumu yakalamak mümkün oluyor. Şimdiye kadar yaptığımız vakalarda elde ettiğimiz sonuçlarda da memnuniyetin arttığını görüyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.