Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ESOGÜ Hastanesi’nde Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlandı

Hastane Poliklinikler Girişinde Gerçekleştirilen Kutlamada, Esogü Tıp Fakültesi Çocuk Ve Ergen Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları Anabilim Dalı Personeli, Hastane Sosyal Hizmet Uzmanları Ve Tıp Fakültesi Öğrencileri Tarafından Stant Kurularak Çocuklar Ve Ebeveynlerde Çocuk Hakları Konusunda Farkındalık Oluşturmak Amacıyla Broşürler Dağıtıldı, Bilgilendirme Faaliyetlerinde Bulunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 18.11.2016 15:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.11.2016 15:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ESOGÜ Hastanesi’nde Dünya Çocuk Hakları Günü Kutlandı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde “Dünya Çocuk Hakları Günü” kutlandı.
Hastane poliklinikler girişinde gerçekleştirilen kutlamada, ESOGÜ Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı personeli, hastane sosyal hizmet uzmanları ve Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından stant kurularak çocuklar ve ebeveynlerde çocuk hakları konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla broşürler dağıtıldı, bilgilendirme faaliyetlerinde bulunuldu.
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Saniye Tülin Fidan, Çocuk Haklarına Dair Sözleşme ve Dünya Çocuk Hakları Günü ile ilgili yaptığı açıklamada, “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde ve TBMM tarafından ise 1990 yılında kabul edilmiştir. Bu sözleşme ile çocukların hakları yasalarca da tanınmış olup, 20 Kasım Çocuk Hakları Günü tüm dünyada ve ülkemizde kutlanmaktadır. Çocuk Haklarına Dair Sözleşme; nerede doğduklarına, kim olduklarına, cinsiyetlerine, dinlerine ya da etnik kökenlerine bakılmaksızın bütün çocukların haklarını tanımlamaktadır. Tüm çocukların 1.Yaşama Hakkı, 2. Gelişme Hakkı, 3. Zararlı Etkilerden, İstismar ve Sömürüden Korunma Hakkı, 4. Ailesel, Kültürel ve Toplumsal Yaşama Katılma Hakkı gibi evrensel temel hakları vardır. Sözleşme’nin en temel ilkeleri ayrım gözetmeme, her durumda çocuğun yüksek yararını gözetme, yaşam, yaşama ve gelişme hakkı ve çocuğun görüşlerine saygıdır. Tüm çocukların fiziksel, ruhsal, duygusal açıdan sağlıklı gelişimini destekleyen bir çevrede büyüme hakkına hep birlikte destek olalım” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.