Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erkeklerde göğüs büyümesine dikkat

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Can İşler, erkeklerde meme büyümesinin strese neden olduğunu belirtti.Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Can İşler, "Jinekomasti, erkeklerde meme dokusunun tek veya çift taraflı olarak...

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 10:24
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 10:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Can İşler, erkeklerde meme büyümesinin strese neden olduğunu belirtti.
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Can İşler, "Jinekomasti, erkeklerde meme dokusunun tek veya çift taraflı olarak fazla büyümesi ve kadın memesine benzer bir görünüm almasına verilen isimdir. Jinekomasti kelimesi, Yunanca gyne (kadın) ve mastos (meme) kelimelerinin birleşmesinden oluşmuştur ve kadın gibi göğüslere sahip anlamına gelmektedir" dedi.
Jinekomastinin psikolojik strese neden olarak kişinin yaşantısını, giyim tarzını etkileyebilecek sosyal bir problem haline geldiğini belirten İşler, "Bu rahatsızlığa sahip kişiler tişört giymekte, denize girmekte ve başkalarının yanında soyunmakta sıkıntı yaşayabilirler. Bazen içine kapanık, bazen de agresif olabilirler. Sorundan aşırı rahatsız olmalarına rağmen böyle bir durumun, sadece kendilerinde olduğunu düşünerek kimseyle paylaşmazlar. Oysaki bu problem toplumda yaklaşık %40 oranında oldukça fazla görülür ve tedavisi de tahmin edildiği kadar zor değildir. Görsel açıdan rahatsızlık duymaları yanında, memede ağrı, şişkinlik ve gerginlik hissi ve meme kanseri olma kuşkusu, jinekomasti sorunu olan hastaların doktora başvurma nedenleridir" diye konuştu.
Erkekte meme başı altında az miktarda meme dokusu bulunduğunu kaydeden İşler, "Memenin yapısında esas olan iki doku vardır; (Glandüler duktal epitel ve periduktal konnektiv dokudan oluşan) meme bezlerinin meydana getirdiği meme dokusu ve yağ dokusu. Genç erkeklerde meme yapısı daha çok meme dokusundan, yetişkinlerde ise yağ dokusundan oluşur. Jinekomasti olgularında bu iki dokudan birinde veya her ikisinde, steroid hormon fizyolojisindeki geçici ya da sürekli bir bozukluğa bağlı olarak büyüme olur" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.