Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erkekler Kadınlara Oranla Daha Fazla Kalp Hastası Oluyor

2013 yılında dünyada 8.3 milyon insanın isterik kalp rahatsızlığından hayatını kaybettiğini belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu, erkeklerin kadınlardan daha fazla kalp hastalığına yakalandığını söyledi.Kağıthane...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2016 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2016 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
2013 yılında dünyada 8.3 milyon insanın isterik kalp rahatsızlığından hayatını kaybettiğini belirten Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu, erkeklerin kadınlardan daha fazla kalp hastalığına yakalandığını söyledi.
Kağıthane Belediyesi ve Kolan Hastanesi’nin ortaklaşa düzenlediği Hasta Okulu Seminerleri ‘İsterik Kalp Rahatsızlıkları ve Hipertansiyon’ konulu seminerle devam etti. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu’nun sunumuyla gerçekleştirilen seminerde vatandaşlara kalp rahatsızlıkları ve hipertansiyon ile ilgili önemli bilgiler aktarıldı.
ERKEKLERDE GÖRÜLME ORANI KADINLARA GÖRE DAHA YÜKSEK
İsterik kalp rahatsızlığının tüm dünyada önemle yaklaşılan bir hastalık olduğunu aktaran Ergenoğlu, 2013 yılında dünyada 8.3 milyon insanın bu rahatsızlıktan dolayı öldüğünü belirtti. Son yıllarda daha erken yaşlarda rastlanılan bir hastalık olduğunun altını çizen Ergenoğlu, erkeklerin ise kadınlara oranlara bu konuda daha şanssız olduklarını aktardı.
KİLOMUZA ÇOK DİKKAT ETMELİYİZ
Hipertansiyon, sigara tüketimi, şeker hastalığı, hareketsizlik ve şişmanlığın kalp rahatsızlıklarında büyük etken olduğunu belirten Ergenoğlu, düzenli beslenmenin de çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Beslenme konusunda çok fazla bilgili bir toplum olmadığımızın altını çizen Ergenoğlu; "Dünyada bu rahatsızlığın en az göründüğü ülke Fransa çünkü Fransızlar iyi besleniyorlar ve az sigara kullanıyorlar. Örneğin kilolu bir Fransız kadın göremezsiniz. Maalesef bizler beslenme konusunda çok bilinçli değiliz, başımıza bir şey gelmeden kilolu olmayı çok önemsemiyoruz ama mutlaka dikkat etmeliyiz. Önlem almak tedaviden çok daha önemlidir’’ dedi.
En büyük faktörlerden birinin de genetik olduğunu belirten Ergenoğlu,teşhisin ise elektrokardiyografi ile koyulabileceğini belirtti.
BAŞKAN FAZLI KILIÇ: ‘’HASTALIKLARDAN KAÇINMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMALIYIZ’’
Programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da katıldı. Kısa bir konuşma gerçekleştiren Başkan Fazlı Kılıç; ‘’Hasta Okulu Seminerleri Kent Konseyi Kadınlar Meclisimiz ve Kolan Hastanesi’nin ortaklaşa düzenlediği bizim de destek verdiğimiz bir proje. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Seminerlere katılarak burada bizlere değerli bilgiler aktaran hocalarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Sizlerin de buradan birçok şey öğrendiğinizi düşünüyorum. Umarım burada dinledikleriniz burada kalmaz ve hastalıklardan kaçınmak için elinizden gelenin en iyisini yapmaya özen gösterirsiniz’’ diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.