Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erkek hemşireler lojman istiyor

Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, sağlıkta erkek hemşirelerin sayısının her geçen gün arttığını belirterek, “Hemşire lojmanları erkek hemşirelere de açılmalı” dedi.Hemşire lojmanlarında kadın...

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2017 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2017 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erkek hemşireler lojman istiyor

Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, sağlıkta erkek hemşirelerin sayısının her geçen gün arttığını belirterek, “Hemşire lojmanları erkek hemşirelere de açılmalı” dedi.

Hemşire lojmanlarında kadın hemşirelerin kaldığını belirten Türk Sağlık Sen İzmir Üniversiteler Şube Başkanı Yasemin Zengin, erkek hemşirelere de bu lojmanların kullandırılması gerektiğini söyledi. Hemşirelik fakülteleri ve özel sağlık kolejlerinde hemşirelik okuyan çok sayıda erkek olduğuna dikkat çeken Zengin, “Ailesinden uzakta yaşayan veya maddi durumu iyi olmayan çok sayıda erkek hemşire var. Hemşire lojmanlarında şu ana kadar kadın hemşireler kalıyordu. Ancak gerekli düzenlemeler yapılarak, bu lojmanlar erkek hemşirelere de açılmalıdır” diye konuştu.

“Hastane yönetimine başvurduk”

Bu uygulama ile kadın-erkek eşitliğinin de sağlanacağına vurgu yapan Zengin, şunları söyledi:

“Ege Üniversitesi Hastanesi kampüsünde de bir hemşire lojmanımız var. Bu lojmandan erkek hemşirelerin de faydalanması için hastane yönetimine başvuruda bulunduk. Hastane yönetiminden gerekli fiziki düzenlemelerin de yapılmak suretiyle lojmanı erkek hemşirelerin de kullanmasını istedik. Lojmanlar hak eden tüm sağlık çalışanlarının kullanımına açılmalı.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.