Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eriğin inanılmaz faydaları

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde erik kurutup kışın değerlendiren vatandaşlar, eriğin faydalarının saymakla bitmeyeceğini belirttiler.Bölgeye has yetişen kırmızı ve mor erik, taze olarak tüketilmesinin yanı sıra kışın tüketilmek üzere...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eriğin inanılmaz faydaları

Kütahya’nın Şaphane ilçesinde erik kurutup kışın değerlendiren vatandaşlar, eriğin faydalarının saymakla bitmeyeceğini belirttiler.

Bölgeye has yetişen kırmızı ve mor erik, taze olarak tüketilmesinin yanı sıra kışın tüketilmek üzere kurutuluyor yada kaynatılarak hoşaf yapılıp kavanozlara konuluyor.

40 yıldır erik kurutup kışın çerez yada kaynatma usulü ile suyunu içtiklerini belirten Güldane Karasaban, ’’ Erik beynin hafıza kapasitesini geliştirir. İçindeki vitaminler ,yaşlılık hastalığı dediğimiz Alzheimer gelişimini yavaşlatır. Bizim buralarda erik çok tüketildiği için Alzheimer hastalığı yok denecek kadar azdır. Böbrek taşı olanlar kuru ve taze eriği bol tüketmelidir. Şaphane ilçemiz ve köylerinde erik tüketip böbrek taşım var diyen ben duymadım. İnanılmaz faydasını göreceklerdir’’ diye konuştu.

Şaphane Ziraat Odası Başkanı Talat Bilaloğlu, ’’Bölgemiz iklim olarak erik üretimine yatkın. Ziraat odası olarak her yıl üretilen erik miktarının arttırlması için çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşlarımız erikleri kurutup kışın değerlendirirler.Erik kurusu yüksek fitattan alıcı bulduğu için satışıda yapılır. Kışlık için, erik turşusu, komposto hatta reçel olarakda değerlendirirler. Erik içinde içerdiği vitaminler dihidroksifenil izatini, Antioksidan yönünden zengin olduğu için kemik erimesi ve kabızlığa çok faydalıdır’’ ifadelerini kullandı. (YD - EFE)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.