Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

En sağlıklı tatlı: Dondurma

Kalsiyum açısından oldukça zengin olan dondurma Ramazan ayı için uzmanlar tarafından ideal bir tatlı olarak görülüyor. Kasların düzgün çalışmasını sağlayan dondurma, ayrıca içinde A ve B vitaminleri, kalsiyum ve fosfor içeriyor.

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2015 17:40
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2015 18:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
En sağlıklı tatlı: Dondurma
 İçinde bulunduğumuz Ramazan ayında şerbetli ve ağır tatlılar yerine uzmanlar dondurmayı ideal bir tatlı olarak görüyor ve tatlı severlere rahatlıkla öneriyor. Yazın tüketilecek en sağlıklı tatlının dondurma olduğunu söyleyen uzmanlar, ayrıca dondurmanın, kasların düzgün çalışmasını sağladığını, hamilelik dönemindeki bulantıları azalttığını ve mutluluk verdiğini belirtiyor.

3 TOP DONDURMANIN KALSİYUMU 1 BARDAK SÜTLE EŞDEĞER

Kalsiyumun hem kemik ve hem de diş sağlığı açısından büyük önem taşıdığını ifade eden uzmanlar, vücudun günlük olarak yeterli miktarda kalsiyum almadığında kemik erimesi, diş çürümesi gibi durumların ortaya çıktığını vurguluyor.  3 top dondurmanın 1 su bardağı süte eşdeğer olduğunu söyleyen sağlık uzmanları, kişilerin dondurmayı Ramazan ayı içerisinde gönül rahatlığıyla tüketebileceğini belirtiyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.