Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emekli öğretmen başarılı ameliyat sonrasında sağlığına kavuştu

Özel Eskişehir Tsg Anadolu Hastanesi Ortopedi Ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Bozkurt, Emekli Öğretmen Ayşe Yamaç'ın Başarılı Bir Ameliyat Sonrası Sağlığına Kavuştuğunu Belirterek, Ayak Parmaklarında Oluşan Sinir Sıkışmalarının Zamanın Da Tedavi Edilmesinin Önemli Olduğunu Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Emekli öğretmen başarılı ameliyat sonrasında sağlığına kavuştu
Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Bozkurt, emekli öğretmen Ayşe Yamaç’ın başarılı bir ameliyat sonrası sağlığına kavuştuğunu belirterek, ayak parmaklarında oluşan sinir sıkışmalarının zamanında tedavi edilmesinin önemline vurgu yaptı.
Emekli öğretmen 56 yaşındaki Ayşe Yamaç, ayak parmaklarında bulunan sinir sıkışması nedeniyle uzun süre ağrıları ile baş etmek zorunda kaldı. Defalarca farklı hastanelere giderek tedavi yöntemleri deneyen Yamaç, ağrılarından kurtulamadı. Son olarak Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi’ne gelen Yamaç, yapılan ameliyatın sonrasında sağlığına kavuştu. Yapılan ameliyat ve tedavi hakkında bilgi veren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Bozkurt, hastaya ilk önce ameliyatsız yol olan medikal tedavi uyguladıklarını belirtti. Bu tedavinin aynı zamanda morton nöroması hastalığı tanısının konulmasına da faydalı olduğunu aktaran Op. Dr. Bozkurt, "Hastamız bize her iki ayakta ağrı şikayeti ile geldi. Sağ ayağındaki şikayetleri daha fazlaydı. Her iki ayağının 2., 3., ve 4. parmak aralarında sinir sıkışmaları vardı. Önce ameliyatsız yöntemlerle tedavi etmeye çalıştık. Önce lokal enjeksiyonlar yaptık. Bunlar sonrasında geçici rahatlık olsa da hastada kalıcı rahatlık olmadı. Hasta bu hastalıktan kurtulmak için ameliyata karar verdi. Bu hastalığın ameliyatı günü birlik bir işlem olup, aynı günde taburcu ediyoruz. Morton nöroması dediğimiz bu hastalığın tanısı koyulmaz ise, hastalar ileriye dönük yaşam kalitesini etkileyen ciddi sıkıntılar yaşarlar. Ayak tarağında devamlı yakıcı bir ağrı, aktivite ve dar ayakkabı ile artan şikayetler, hastalığa tanı koymada önemlidir. Doğru teşhis ve tedavi ile hastalıktan kurtulmakta o kadar kolay" dedi.
"İğneler sayesinde ağrısız gezdim"
Hastalıkla uzun yıllardır mücadele ettiğini anlatan Ayşe Yamaç ise, geçirdiği ameliyat sonrasında düşüncelerini şu şekilde dile getirdi;
"Ben emekli bir öğretmenim. Okulda etkinlikler yaparken bu hastalıktan dolayı çok rahatsız oluyordum. İstanbul’da çok sayıda hastaneye gittim. İlaç kullandım, buz tedavisi önerdiler onu yaptım. Ancak şikayetlerim hiç geçmedi. Daha sonra Özel Eskişehir TSG Anadolu Hastanesi’ne geldim. Burada doktorum Ahmet Bey, bana iğne yaptı. Bu iğneler sayesinde birkaç ay ağrısız gezdim. Ama ağrılarım tekrar başladı. Ardından ameliyat oldum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.