Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eski DP'li Aytekin: Hissiyatla verilen kararlar var, ortası bulunmalı

DP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili İlhan Aytekin, dershaneleri kapatma çalışmanın kendisini üzdüğünü belirterek, "İnşallah iyi bir yerde durur, bunun ortası bulunur. Netice itibariyle her iki taraf da birbirlerine...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 15:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eski DP'li Aytekin: Hissiyatla verilen kararlar var, ortası bulunmalı
DP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili İlhan Aytekin, dershaneleri kapatma çalışmanın kendisini üzdüğünü belirterek, "İnşallah iyi bir yerde durur, bunun ortası bulunur. Netice itibariyle her iki taraf da birbirlerine sevgili, saygılı insanlar. Bizim hissiyatla verdiğimiz kararlar vardır, bir de realite vardır, işte bunların ortasını bulunması lazım." dedi.

Hadisenin gündeme getirilmiş ve tırmandırılmış olmasının kendisini fevkalade üzdüğünü belirten Aytekin, tarafların ne yapılacaksa biraraya gelmek suretiyle karar alması tavsiyesinde bulundu: "Ancak nasıl böyle tırmandırıldı? Kim bunu kaşıdı? Onlar da biliniyor zaten. Taraflar da meseleye tam inandıklarından dolayı değil, eskiden takip ettikleri siyasetin bir devamı ve fırsat bilmek suretiyle durmadan kaşıyorlar. Aynı inancı paylaşan insanlar; bunların arasında birtakım halledilmemiş meseleler varsa bile onun da yolu bu işi sokağa dökmek değil, birilerinin keyfini getirecek tarzda değil, sühuletle ve mantıki bir şekilde halledilmesidir. Konunun böyle halledilmesi taraftarıyım, çünkü bu durum birilerinin keyfini getiriyor."

Bazı siyasi partiler, siyasi kişilikleri olanlar veya diğer bazı insanların bu işin iştirakçisi olduğunu söyleyerek, "Biliyorum ve tanıyorum ki sadece bu yarayı kaşımak, büyütmek, husumeti ve ihtilafı arttırarak taraflar arasındaki ayrılığı büyütmek için yapanlar var. Bu nedenle birilerinin arzusuna inkıyat etmemek, razı olmamak lazım, doğrusu neyse onu yapmak lazım." şeklinde konuştu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Kararımızı verdik, kapatıyoruz. Taslak 15 gün sonra Bakanlar Kurulu'na gelecek." sözünü "bitti" olarak kabul etmediğini belirten İlhan Aytekin, "Bitmiş, yenilmiş içilmiş bir şey de yok. Cenab–ı Hakk'tan niyazım, her iki tarafın da bu işin en doğrusunu yapabilmek için biraraya gelmek suretiyle bir karara varmalarıdır. Bunu yaparken de herhalde daha akıllıca davranmak gerekiyor. İnşallah iyi olur, hayır duamız bu istikamette." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.