Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekim’de reçetelerde E imza zorunlu hale geliyor

E-imza Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, Kamu ve Özel Hastanelerin artık e-imza kullanmasının zorunlu olduğunu ifade etti.Orhan Kılıç konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından e-reçete düzenlenmesinde...

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2016 18:24
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2016 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
E-imza Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, Kamu ve Özel Hastanelerin artık e-imza kullanmasının zorunlu olduğunu ifade etti.
Orhan Kılıç konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından e-reçete düzenlenmesinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli teknik altyapıya sahip olmayan Hastane ve doktorlar için 01.07.2016 tarihine kadar “SGK Kurumsal Hakim şifresiyle “ e-reçete düzenleyebilmeleri sağlanmış idi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan incelemelerde e-reçetelerin yüzde 90 Oranında “e-imza” ile düzenlendiği görülmüş ve reçetelerin tamamının e-reçete olarak e-imzalı düzenlenmesi hedeflendi. Dolayısıyla 01 Ekim 2016 Tarihinden itibaren e-imzası olmayan doktor reçete düzenleyemeyecek ve hastalar eczanelerden ilaç alamayacaklardır.” İfadelerini kulandı.
“Son derece önemli”
E-imza sahibi olan ancak reçeteyi hala e-reçete olarak düzenlemeyen çok sayıda doktorun olduğunu da belirten Kılıç , 1 Ekim 2016 Tarihinden önce bu hekimlerin e-imzaları ile e-reçete düzenlemeye başlamalarının sisteme alışmaları bakımından faydalı olacağını belirtti. Kamu ve Özel Hastaneleri de uyaran Kılıç, “1 Ekim 2016 tarihini beklemeden teknik donanım altyapılarını gözden geçirerek elçiliklerin gönderilmesini sağlamalarının son derece önemlidir”dedi.
“Kolaylık sağlamaya hazırız”
E-reçetenin ilaç ve reçete sahtekârlığının önüne geçileceği içinde ayrı bir öneminin olduğunu söyleyen Orhan Kılıç, Eczanelerin yanlış ilaç verme durumlarının ortadan kalkacağını, reçetede olması gereken isim, teşhis, protokol no, tarih, doktor ismi gibi reçetede olması gereken bilgilerinde eczaneye eksiksiz ulaşması gibi bir çok konuda Hastane, Doktor, Eczane ve hastaya çok faydasının görüleceğini belirtti.
Kılıç kuruluş olarak e-reçete uygulamasında e-imza temini konusunda hastane ve doktorlara tüm kolaylıkların sağlanacağını da ayrıca belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.