Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edremit’te tıbbi bitkiler kursu

Kazdağları 32 tanesi endemik olmak üzere 800’ün üzerinde bitki türünü barındırırken, Edremit’te vatandaşlara şifalı bitkiler hakkında kurslar veriliyor.Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu, Altınoluk Meslek Yüksek Okulu,...

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2017 11:21
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2017 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edremit’te tıbbi bitkiler kursu

Kazdağları 32 tanesi endemik olmak üzere 800’ün üzerinde bitki türünü barındırırken, Edremit’te vatandaşlara şifalı bitkiler hakkında kurslar veriliyor.

Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksek Okulu, Altınoluk Meslek Yüksek Okulu, Edremit Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Edremit Orman İşletme Müdürlüğü, Edremit Zeytincilik Üretim Eğitim ve Gen Merkezi Müdürlüğü, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (EHEM) ve Ziraat Odası, bölge halkını tıbbi ve aromatik bitkiler hakkında bilgilendiriyor. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursta 30’un üzerinde kursiyer bitki uzmanı oldu. Rana Gül Erdoğan tarafından verilen toplam 104 saatlik kursa Balıkesir Üniversitesi başta olmak üzere ilçedeki pek çok kamu kurum ve kuruluşu destek verdi.

Kursiyerler, 32 tanesi endemik olmak üzere 800’ün üzerinde bitki türünü barındıran Kazdağları’ndan topladıkları şifalı bitkilerle hazırladıkları yemekleri mezuniyet törenine getirdi. Davetliler ve kursiyerler, açık büfe olarak servis edilen bitkilerden yapılan yemeklerin tadına baktı.

Altınoluk Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selami Selvi, Okulumuzda tıbbi ve aromatik bitkilerle ilgili eğitimler veriyoruz. Aynı zamanda Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü başta olmak üzere gelen bilgilendirme taleplerine de cevap veriyoruz. Kazdağları’nda 32 tanesi endemik olmak üzere 800’ün üzerinde bitki florası mevcut. Bu bakımdan tıbbi ve aromatik bitkiler bölgemizde önem arz etmektedir. Bizler de bölgemiz halkını bu konuda bilinçlendirme gayreti içindeyiz. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’ne ve destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.