Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dursunbey ormanları kanser hastaları için şifa kaynağı

Balıkesir’in Dursunbey ilçesindeki çam ormanları kanser hastaları için umut ışığı oldu.Biyolog ve Doktor Mehmet Sarı, aromatik bitkileri, minareli yüksek suları ve sülükleriyle Dursunbey’in sağlık kaynağı bir ilçe olduğunu belirterek,...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2016 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2016 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir’in Dursunbey ilçesindeki çam ormanları kanser hastaları için umut ışığı oldu.
Biyolog ve Doktor Mehmet Sarı, aromatik bitkileri, minareli yüksek suları ve sülükleriyle Dursunbey’in sağlık kaynağı bir ilçe olduğunu belirterek, “Dursunbey Alaçam ormanları Kazdağları’ndan daha az nem oranına sahip. Yüksek oksijen barından havası bilhassa KOAH ve diğer akciğer hastalarına iyi geliyor. Endüstriyel kirlenmeden en az etkilenen ormanlar. Kanser hastalarının iyileşme dönemlerinde tercih ettikleri Alaçam ormanları, ağaç dışı orman ürünleri açısından da son derece zengindir” dedi.
Dursunbey’de bulunan doğal kaynak suları hakkında da bilgi veren Dr. Mehmet Sarı, “Orman içi tabii su kaynakları araştırıldığında mineral içeriği yüksek sular olduğu görülmektedir. Doğal kayaç yapısı sebebiyle özellikle eser elementler açısından zengin olan bu su kaynakları birçok hastalığa iyi geliyor. Çelikler bölgesi civarındaki göl, gölet ve tabii sular ileriki dönemlerde soğuk kaplıca olarak da kullanılabilir. Tıbbi aromatik bir çok bitki türü Dursunbey ormanlarında yetişmektedir. Antioksidan özellikleri benzerlerine göre kat kat fazla olan tıbbi bitkiler Dursunbey genelinde son zamanlarda dikkat çekmektedir. Tabii kekik türlerinin büyük çoğunluğu, ada çayı, ıhlamur, ökse otu, şehtare, havlıcan gibi orman içi ürünler ülkemizde doğal kirlenmenin en az olduğu Dursunbey ormanlarında bolca yetişmektedir. Dursunbey ormanlarında sıkça rastlayabileceğimiz tıbbı amaçlı sülükler doğal olarak 4 mevsim yetişmektedir. 2014 yılından beri ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından hastanelerde yasallaştırılan hirudotherapy (sülükle tedavi) uygulamalarında kullanılan bu sülük türleri ilçemizin tabii göllerinde her mevsim bol miktarda bulunuyor" diye bilgi verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.