Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyaca ünlü hekimler ’sezaryen doğum’u konuşmak için Türkiye’ye gelecek

Koru Hastaneleri ve Yüksek İhtisas Üniversitesi ev sahipliğinde doğumun anneler, bebekler ve tüm sağlık çalışanları açısından güvenli ve konforlu hale getirilebilmesi amacıyla kongre düzenlenecek. Kongrede, tehlikeli olmasına rağmen sezaryen...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Koru Hastaneleri ve Yüksek İhtisas Üniversitesi ev sahipliğinde doğumun anneler, bebekler ve tüm sağlık çalışanları açısından güvenli ve konforlu hale getirilebilmesi amacıyla kongre düzenlenecek. Kongrede, tehlikeli olmasına rağmen sezaryen doğumdaki artışın nedenleri üzerinde de durulacak.
Kongreyle doğuma dikkat çekmeyi planladıklarını söyleyen Kongre Başkanı Prof. Dr. Aydan Biri, enfeksiyon, kanama, iç organ ve damarsal yaralanmalar, karın içi yapışıklar ve rahim içi hasarların oluşması ve yeni doğan dönemin de yaşanan riskli durumların sebebinin sezaryen olduğunu belirtti. Tehlikesi olduğu halde son yıllarda Türkiye’de sezaryen doğuma yönelimin arttığını dile getiren Prof. Dr. Biri, "Bugün Türkiye’de doğum yapan kadınların yüzde 53’ü sezaryen doğum yaparak bebeklerini kucaklarına alıyor. Rakama vurulduğunda ise doğum yapan her 2 kadından 1’i doğum yöntemi olarak sezaryeni tercih etmiş bulunuyor" dedi. Prof. Dr. Biri, sezaryenle doğumdaki artışın nedenlerini konuşmak için 2-4 Aralık tarihleri arasında sorunu ciddiye alan bilim insanlarıyla bir araya geleceklerini söyledi.
Koru Hastaneleri ve Yüksek İhtisas Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek kongreye Suda Doğum Uzmanı Dr. Michel Odent ile ‘Robson kuralları’nın sahibi Dr. Michael Robson başta olmak üzere alanda isim yapmış doktorlar katılacak. Kendi alanında önemli iki ismin kongrede hem konuşma yapacağı hem de katılımcılara kurs vereceği bildirilen açıklamada şunlar kaydedildi:
"Türkiye’de sezaryen doğuma yönelik tercihlerin nedenlerinin ortaya konulması ve sorunun çözümü için alınacak kısa ve uzun vadedeki tedbirlerin masaya yatırılacağı kongreye Türkiye’nin dört bir tarafında görev yapan, doktor, yeni doğan uzmanı, ebe ve hemşirenin kongreye katılması bekleniyor. Doğumun anneler, bebekler ve tüm sağlık çalışanları açısından nasıl güvenli ve konforlu hale getirilebileceğinin tartışılacağı kongrede, gebelik, doğuma hazırlık, doğum, sezaryen ve sonrası gibi pek çok konu da detaylandırılarak masaya yatırılacak."
Düzenledikleri kongreyle doğuma dikkat çekmeyi planladıklarını söyleyen Kongre Başkanı Prof. Dr. Aydan Biri, "Doğum şekli sadece anne sağlığı açısından değil, bebeklik, çocukluk ve erişkin sağlığı ile ilişkili olarak ele alındığında tüm toplumun sağlığını etkileyecek kadar önemli. 30 yıldır gebe takibi ve doğumla ilgilenen bir hekim olarak, ebelik sisteminin devre dışı bırakılmasının sezaryene eğilimi arttırdığını gözlemlemekteyim. Kongrede hekimler, yeni doğancılar, ebeler ve hemşirelerin birlikte olacağı multidisipliner bir çalışma yapılacak ve bu Türkiye’de bir ilk olacak" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.