Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Yürüyüş Günü’nde ’Her Gün 10 Bin Adım’ etkinliği

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’nin en önemli sağlık sorununun hareketsizlik ve şişmanlık olduğunu vurgulayarak, "Benim de fazla kilolarım var, ben de bugünden itibaren ciddi bir programa başlıyorum. Şu anda 86 kiloyum, planımda da...

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2016 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2016 11:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’nin en önemli sağlık sorununun hareketsizlik ve şişmanlık olduğunu vurgulayarak, "Benim de fazla kilolarım var, ben de bugünden itibaren ciddi bir programa başlıyorum. Şu anda 86 kiloyum, planımda da birkaç ay içerisinde en az 10 kilo vermek var"
Sağlık Bakanlığı tarafından Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla düzenlenen sloganı “Her Gün 10 Bin Adım” olan yürüyüş etkinlik gerçekleşti.
3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında Etlik Yürüyüş Yolu’nda düzenlenen yürüyüşe Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bahreyn Yüksek Sağlık Konseyi Başkanı Korgeneral Dr. Shaikh Mohammed Bin Abdullah Al Khalifa, Azerbaycan Sağlık Bakan Yardımcısı Elsever M. Agayev, Pakistan Ankara Büyükelçisi? Sohail Mahmood, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yürüyüşe başlamadan önce bi açıklama yapan Bakan Akdağ, "Her gün 10 bin adım yürümeliyiz ya da 10 bin adıma muadil bir hareket yapmalıyız. İmkanı olanlar, evlerinde ya da spor merkezlerinde egzersiz yapabilirler, yüzme imkanı olanlar yüzebilirler, bisiklete imkanı olanlar bisiklet sürebilirler ama gerçekten en pratik olanı, toplumun büyük bir çoğunluğu için yürümek. Sağlığımız açısından bunu gerçekten çok önemsiyoruz. Bugün bize göre Türkiye’nin en önemli sağlık sorunu hareketsizlik ve şişmanlık. Benim de fazla kilolarım var, ben de bugünden itibaren ciddi bir programa başlıyorum. Şu anda 86 kiloyum, planımda da birkaç ay içerisinde en az 10 kilo vermek var. Toplumun bütün vatandaşlarımızın da ihtiyacı olan bütün kardeşlerimin de bunu başaracağına inanıyorum. Şeker hastalığından tutun, kalp hastalıklarına birçok kansere varıncaya kadar hareketsizlik ve şişmanlık önemli bir sebep" diye konuştu.
"21. yüzyılı ancak sağlıklı nesillerle inşa edebiliriz"
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise, "Hayat boyu sağlıklı yaşamak için hareketli olmak lazım. Çağımızın hastalığı nedir? derseniz, muhakkak ki fazla kilodur. Fazla kilo, fazla hastalıklara yol açıyor. 21. yüzyılı ancak sağlıklı nesillerle inşaa edebiliriz. Mesela tüm okullarda önümüzdeki dönemde spor alanında, beden eğitimi alanında çok daha etkin bir şekilde sağlıklı hayata katkıda bulunmaya çalışacağız" ifadesini kullandı.
İki Bakan da 4 ay içerisinde 10’ar kilo vereceğini taahhüt etti. 4 ay sonra yine burada olacaklarını kaydeden Bakan Yılmaz, 80’li kilolarda olduğunu belirtti.
Bakanlar çocuklarla birlikte el ele yürüdü. Bakan Akdağ, Milli Eğitim Bakanı’nın etkinliğe katılımının çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Gelecek nesiller hareket eden, şişmanlamayan, sağlığını daha iyi koruyan nesiller olarak göreceksek bu okullarımızda olacak, çocuklarımızla olacak. Bizim için de zaman geçmiş değil, biz de gayret ediyoruz Bakanımızla birlikte onun için söz verdik ama gelecek yavrularımızla olacak onun için onlarla beraberiz" dedi.
Bakan Akdağ, 10’ar kilo vermeye söz verdiklerini ve bu yürüyüşlerin devam edeceğini bildirerek, katılımı mükemmel bulduğunu söyledi.
"Bakanımla ikimiz 4 ay içerisinde 10’ar kilo verme kararı aldık"
Bitiş çizgisine gelen çocuklar, hep bir ağızdan ’Her gün 10 bin adım’ dedi.
Bakan Akdağ da, "Milli Eğitim Bakanımızla beraber bugün kendimize kilo verme konusunda birer hedef koyduk. Eğer topluma bunun bir ihtiyaç olduğunu söylüyorsak, kendi ihtiyacımızı da en başta ortaya koymak ve bunun için de toplumu bilgilendirmek doğru olur diye düşünüyoruz. Dolayısıyla değerli Bakanımla ikimiz 4 ay içerisinde 10’ar kilo verme kararı aldık. Çok kolay değil, bizim çalışma tempomuzda gerçekten bu çok zor. Eğer bunu biz başarırsak toplum da herkes başarabilir. Çünkü çok uzun süreler, günde 12-14 saat, haftada 7 gün genellikle oturarak, toplantılarla çalışıyoruz. Bu şekildeki çalışma temposu kilo almak için çok müsait, çok gayret edeceğiz. Az yiyeceğiz, çok hareket edeceğiz ama Allah’ın izniyle bunu başaracağız. Toplumda kilo fazlası olan, ihtiyacı olan bütün kardeşlerimizin de bunu başaracağına inanıyoruz. Bugünden itibaren herkes kendisine böyle bir hedef koyabilir" açıklamasını yaptı.
"Türkiye’nin yarını bugünden daha iyi olacak, daha sağlıklı günler bizi bekliyor"
"Günde 10 bin adım sağlıklı yaşam için mutlaka bir farkındalık oluşturmak gerekirdi" diyen Bakan Yılmaz şunları kaydetti:
"Sağlık Bakanımızın öncülüğünde bugün bu farkındalığı oluşturuyoruz. Sağlıklı yaşam, mutlu yaşam. Sağlıklı yaşam, huzurlu yaşam. Gereğinden fazla yük taşımamak içn mutlaka kilolardan kurtulmak lazım. Fazla kilolar insanı yorar, yıpratır, yapmak istediklerini de yapamaz hale getirir. Dolayısıyla günde 10 bin adım ideal, bu idealin üzerine çıkan da olabilir, altında kalan da olabilir ama altında kalanın bir sonraki gün bunu telafi etmesi lazım. İlk üç katta evi olanların mümkünse zorunlu kalmadıkça asansörü kullanmaması lazım. Evine veya okuluna 10 bin adımdan daha yakın olanların servisi kullanmaması lazım, yürüyerek gidip gelmesi lazım. Türkiye’nin yarını bugünden daha iyi olacak, daha sağlıklı günler bizi bekliyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.