Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Süt Günü

Dünya Süt Günü dolayısıyla bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay, her gün 2 bardak süt tüketilmesi gerektiğini ifade etti.Süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve süt tüketimini teşvik etmek amacıyla, Uluslararası Sütçülük...

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2016 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2016 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya Süt Günü dolayısıyla bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Nail Umay, her gün 2 bardak süt tüketilmesi gerektiğini ifade etti.
Süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve süt tüketimini teşvik etmek amacıyla, Uluslararası Sütçülük Federasyonu (IDF)’in aldığı kararla 1956’dan beri her yıl 21 Mayıs gününün federasyona üye ülkelerde Dünya Süt Günü olarak kutlandığını belirten Sağlık İl Müdürü Dr. Umay, Türkiye’de de 1991 yılından beri 21 Mayıs’ın Dünya Süt Günü olarak kutlandığını belirtti. 21-28 Mayıs tarihlerini kapsayan Süt Haftası’nda düzenlenen etkinliklerle süt tüketiminin önemine dikkat çekildiğini ifade eden Umay, “Beslenmemizde sütün oldukça önemli yeri vardır. İnsan yaşamının her evresinde gerekli olan süt, C vitamini ve demir dışında pek çok besin öğesi bakımından iyi bir kaynaktır. Özellikle çocukluk, hamilelik, emziklilik ve yaşlılık dönemlerinde yeterli miktarlarda süt tüketimi son derece önemlidir. Kalsiyumun temel kaynağı olarak bilinen süt ve ürünlerinin yetersiz düzeyde tüketilmesi, osteoporoz (kemik erimesi) gibi kemik sağlığı üzerinde ciddi ve zararlı etkiler oluşturabilmektedir. Organizmanın gelişimi açısından gerekli olan kalsiyum çocuklarda kemiklerin ve dişlerin oluşumunda önemli rol oynarken, A vitamini göz ve diş sağlığına, E vitamini bağışıklık sistemin güçlenmesine, B vitamini iştah, sinir ve sindirim sistemin düzenlenmesine, D vitamini ise, özellikle çocuklarda diş ve kemiklerin büyümesine ve gelişimine etki etmektedir. Bunun yanı sıra, sütün içeriğindeki biotin saç ve deri sağlığı için önem taşırken, B2 vitamini büyümeyi hızlandırmaktadır.” İfadelerine yer verdi.
Büyüme çağındaki çocuk ve gençlerin günde en az yarım litre süt tüketmesi gerektiğini vurgulayan Umay, “Yeterli ve dengeli beslenme için çocuk, ergen, gebe, emzikli ile menopoz sonrası kadınların günde 3-4, yetişkinlerin günde 2 su bardağı süt veya süt ürünleri tüketmeleri gerekmektedir” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.