Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Sağlık Örgütü Edak’ta

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Parenteral Drug Association (PDA) ve Tıp Kurumu tarafından düzenlenen “İlaç’ta Soğuk Zincir Yönetimi Gezici Eğitimi” kapsamında EDAK’ı 8. kez ziyaret etti. WHO, tamamı eczacı sermayeli, Türkiye’nin en...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünya Sağlık Örgütü Edak’ta
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Parenteral Drug Association (PDA) ve Tıp Kurumu tarafından düzenlenen “İlaç’ta Soğuk Zincir Yönetimi Gezici Eğitimi” kapsamında EDAK’ı 8. kez ziyaret etti. WHO, tamamı eczacı sermayeli, Türkiye’nin en büyük ilaç dağıtım kuruluşlarından biri olan EDAK’ı soğuk zincir uygulamalarında örnek gösteriyor.
“İlaç’ta Soğuk Zincir Yönetimi Gezici Eğitimi” kapsamında Dünya Sağlık Örgütü (WHO) EDAK’ı ziyaret etti. Eğitime, Türkiye’den 3, Amerika Birleşik Devletleri, İsviçre ve Sudan’dan 2, Rusya, Hindistan, Kolombiya, Nijerya, Myanmar, ve Yunanistan’dan birer kişi olmak üzere 13 değişik ülkeden toplam 15 kursiyer ve 3 eğitimci katıldı. Bu seneki ziyaretle birlikte Dünya Sağlık Örgütü (WHO) EDAK’a 8. kez eğitim ziyareti düzenlemiş oldu. Bu seneki rotada geçtiğimiz yıl olduğu gibi ilk durak EDAK’ın İzmir Işıkkent’teki binası oldu. Eğitim, Tedarik Zinciri Direktörü Talat Kavlak’ın EDAK Ecza Kooperatifinin tanıtımı, lojistik faaliyetleri ve soğuk zincir uygulamaları hakkındaki sunumu ile başladı. Ardından kooperatif depo alanı, soğuk zincir ürünlerinin yer aldığı “soğuk oda” ve sevkiyat alanı gezdirildi. Eğitimin amacı, ilaçların bozulmadan uygulama noktalarına ulaştırılması, soğuk zincir koşullarının bir ülke ölçeğinde diğer ülke katılımcıları tarafından incelenmesi, tartışılması ve varolan bilgilerin, pratik uygulamaların yerinde görerek tazelenmesi, ilaç ve aşı naklinde ülkeler arası karşılıklı bilgi ve deneyim paylaşımı. İlaçların ve aşıların bir ülkeye giriş yaptığı hava alanından, ülke merkez ve kargo depoları, daha sonra ise illerdeki, il depoları, eczaneler, ilaç firmaları, sağlık ocakları, Tıp Fakülteleri ve uygulama alanlarına ulaştırılması sırasında taşınmaları ve uygun koşullarda saklanmaları grup tarafından değerlendirilecek. Eğitim kapsamında İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya’da Türkiye’nin aşılama ve ilaç depolarıyla ilgili üniteleri ve soğuk hava depoları ziyaret edilecek.
EDAK HAKKINDA
EDAK Ecza Kooperatifi (İzmir Eczacılar Üretim Temin ve Dağıtım Kooperatifi) 1979 yılında İzmir’de kuruldu. Bugün Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki 29 il ve 383 ilçeye 17 şube, 4 bin 649 ortak eczacısı ve 700 çalışanıyla hizmet veren EDAK, Türkiye’nin en büyük ecza kooperatiflerinden biri olarak öne çıkıyor. Gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ile Türkiye’de Çevre Beratı’na sahip olan 17. Kurum olan EDAK, ayrıca Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni (KİS) dünyada imzalayan sayılı kurumlar arasında yer alıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.