Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya KOAH Günü’nde sigara tiryakilerine eğlenceli akciğer testi

16 Kasım Dünya Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) Günü’nde, Beşiktaş’ta bulunan özel bir hastanede vatandaşlara keklerin üzerindeki mumlar üfletilerek akciğer sağlığı testi yapıldı.16 Kasım, Dünya Kronik Obstrüktif Akciğer...

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2016 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2016 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
16 Kasım Dünya Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) Günü’nde, Beşiktaş’ta bulunan özel bir hastanede vatandaşlara keklerin üzerindeki mumlar üfletilerek akciğer sağlığı testi yapıldı.
16 Kasım, Dünya Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı Günü olarak anılıyor. Bu kapsamda, Beşiktaş’ta bulunan özel bir hastanede, hasta ve hasta yakınlarına eğlenceli bir akciğer sağlığı testi yapıldı. Hastanede bulunan hasta ve hasta yakınlarından küçük keklerin üzerine yerleştirilen ve yakılan mumları belirli bir mesafeden üfleyerek söndürmeleri istendi. Sigara içen birçok hasta ve hasta yakını testi başarıyla geçemezken, sigara içen bazı vatandaşlar testi başarıyla geçse de, mumları ilk seferde söndüremediği ve hayli zorlandığı görüldü.
KOAH testlerini yakından takip eden Prof. Dr. Ferah Ece, KOAH hakkında bilgi verip önemli uyarılarda bulunarak, “Bugün Dünya KOAH Günü. Özellikle sigara içimine bağlı, bronşlarda tıkanıklık meydana geliyor. Fakat bu tıkanıklık geri dönüşümsüz bir tıkanıklık. Dolayısıyla yapılan tedaviler sadece bu tıkanıklığın derecesini azaltmak amacıyla yapılıyor. Ancak hasta sigarayı bırakırsa ya da sigaraya hiç başlamazsa, o zaman bu geri dönüşümsüz tıkanıklıklar meydana gelmemiş oluyor. Bu nedenle bizim önerimiz de hastanın sigarayı bırakması ya da hiç başlamaması” dedi.
KOAH testinde başarısız olan Adnan Demirkaya, “Sigarayı 8 yıl önce bıraktım. 6 ay oldu, yine başladım. Hiçbir şeyim olmadığını, sağlıklı olduğumu düşünerek tekrar kullandım. Düşünüyorum aslında artık, tekrar bırakacağım” şeklinde konuştu. Prof. Dr. Ece’nin uyarılarını dikkate alan Demirkaya, sigarayı bırakma konusunda söz verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.