Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Düğün Öncesi Botoks Modası

İZMİR (İHA) – Uzm. Dr. Engin Kocabaş, kadınların özel günlerinde daha güzel görünmek istediklerini belirterek, nişan ve düğünlerin yoğunluk kazanmasıyla birlikte kadınların botoks ve cilt bakımı taleplerinin de arttığını söyledi.İzmir’deki...

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2016 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2016 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İZMİR (İHA) – Uzm. Dr. Engin Kocabaş, kadınların özel günlerinde daha güzel görünmek istediklerini belirterek, nişan ve düğünlerin yoğunluk kazanmasıyla birlikte kadınların botoks ve cilt bakımı taleplerinin de arttığını söyledi.
İzmir’deki Derim Dermatoloji Dal Merkezi doktorlarından Dermatoloji Uzmanı Dr. Engin Kocabaş, kadınların yaza ve yaz aylarında gerçekleşecek düğünlere hazırlık amacıyla botoks, cilt bakımı ve dolgu yaptırdıklarını söyledi. Gelinlerin kına gecesi, nişan ve düğünde daha güzel görünmek için estetik uygulamaları tercih ettiklerini ifade eden Dr. Kocabaş, en çok tercih edilen estetik yöntemleri hakkında bilgi verdi.
CİLT YAPISINA ÖZEL BAKIM
Cilt bakımında yaz dönemi nedeniyle güneşten korunmanın ön plana çıktığını ifade eden Dr. Kocabaş, "Yaz döneminde ciltte yağlanma artışı fazla olacaktır. Havuz, deniz, güneş koruyucu kullanımıyla alakalı ciltte kirlenme fazla olur. Bunların arındırılıp temizlenmesi, cildin daha sağlıklı, daha parlak olması profesyonel cilt bakımlarıyla sağlanabilir" dedi.
Kendi kendine yapılan cilt bakımı yöntemlerinin yetersiz kalacağını ileri süren Dr. Kocabaş, "Hatta bu yöntemler kişilere zarar verebilir. Yapılan karışımlar kişinin cilt yapısına uygun olmayabilir. Kişinin cilt yapısına özel yöntemlerle cilt bakımı yapılmalıdır. ’Doğal olan her şey her kişide fayda sağlar’ diyemeyiz. Ancak kişinin cildini temizleyebileceği, cildine uygun temizleme ürünleri mutlaka kullanılmadır" diye konuştu.
Dolgu uygulamasının yaz veya kış döneminde de uygulanabileceğini anlatan Dr. Kocabaş, şu bilgileri verdi:
"İhtiyaç olan bölgeye hacim verilmesi sonrası kişinin daha hoş bir görüntüye kavuşması sağlanır. Dolguya çoğunlukla ağız kenarı kırışıkları ve dudak bölgesi için talep oluyor. Bunun dışında yaşa bağlı elmacık kemiklerindeki çökmeler için uygulanabilir. Yüzdeki diğer bölgelerde de yaşa bağlı sarkmalar için farklı yöntemler uygulanabilir."
DOLGUNUN YAN ETKİSİ VAR MI?
Dolgunun yan etkisinin olup olmadığını da değerlendiren Kocabaş, "Çok dikkatli yapılması gereken bir uygulamadır. Damara verilebilecek dolgu o bölgedeki diğer damarlarda tıkanma, dolaşım bozukluğu gibi kalıcı sorunlar yapabilir. Doğru kişiler tarafından dikkatle gerçekleştirilmelidir. Geri dönüşü olmayan sorunlar ortaya çıkabilir" dedi.
NELERE DİKKAT ETMELİ?
Botoksta dikkat edilmesi gerekenleri de sıralayan Kocabaş, sözlerine şöyle devam etti:
"Hasta 6 saat kadar yatar pozisyona geçmemelidir. Çünkü botoks istenilen kasların içine uyguluyoruz. Eğer hasta botoks yapıldıktan sonraki 6 saat içinde ağır efor sarf ederse, yatar pozisyona geçerse, yüzüne masaj yaparsa, ağır kaldırma hareketleri yaparsa, botoks istenmeyen kaslara geçebilir ve geçici sorunlar ortaya çıkabilir. Dolguda ise uygulama yapıldıktan sonraki 3 saat içinde hasta yüzüne su değdirmemelidir. Enfeksiyon kapmasının önlenmesi açısından bu çok önemlidir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.