Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dubai’de Türk Doktor Rüzgarı

Dijital Diş Hekimliği Hakkında Konferans Vermek Amacıyla Dubai’ye Giden Diş Hekimi Ve Protez Uzmanı Dr. Çağdaş Kışlaoğlu Bin Kişiye Yakın Dinleyici Kitlesi Karşısında Adından Çok Söz Ettirecek Konulara İmza Attı.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 12:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dubai’de Türk Doktor Rüzgarı
Dijital Diş Hekimliği hakkında konferans vermek amacıyla Dubai’ye giden Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Dr. Çağdaş Kışlaoğlu bin kişiye yakın dinleyici kitlesi karşısında adından çok söz ettirecek konulara imza attı.
Diş hekimliği uygulamaları günümüzde çok gelişmiş durumda olduğunu anlatan Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, “Estetik diş hekimliğinde diş hekimliğinin birkaç branşı bir araya gelerek uygulamalar yapılıyor. Burada ana amaç kişinin gülüşünün daha güzel hale, daha iyi hale getirilmesi veya dişlerindeki problemlerin çözülmesidir. Dişteki problemler neler olabilir öncelikle dişin en basit olarak sarı renkte olması olabilir. Eğer dişler sarı ise ve kişi dişlerinden memnun ise diş beyazlatma yöntemi ile hekim kontrolünde çok kolay bir şekilde çözülebilir” diye konuştu.
Daha ilerleyen durumlarda ise gülüş tasarımının devreye girdiğini anlatan Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, “Gülüş tasarımında kişinin daha düzgün daha güzel bir gülüşe sahip olması amaçlanıyor. Bunu tasarlarken yapılacak en güzel uygulamalar şunlar olabilir; Bonding yöntemi, Dişlere zarar vermeden ufak düzeltmeler ve dişlerdeki kırık çatlak bölümlerinin düzenlemesi ile uygulanmaktadır.
Porselen laminalar (Laminate Veneers) uygulamasıdır. Porselen Lamine diş uygulamasında kişinin dişlerine minimum zarar gelerek maximum efektif gülüş sağlanabiliyor. Kişinin farklı istekleri olabilir bazı insanlar daha uzun dişler isteyebilir, bazı orta yaşlı bireyle dudaklarının kırışıklığından şikayetçidir dudak desteği isteyebilir. Bu yüzden hekim hastaya mumdan dişler hazırlar ağız içerisinde dener ve gülüşün tasarımını mumdan dişleri düzenleye düzenleye oturtur. Ondan sonra bu dişler tek tek bilgisayar ortamında okutularak ortaya içinde metal desteği olmayan gayet doğal gerçek dişten ayırt edilemeyen dişler hazırlanır ve bu dişler kişinin yüzüne uygun şekilde yapıştırılır. Bu işlemler toplam bir hafta gibi kısa bir sürede hekimi 3 defa ziyaret ederek sağlanmış oluyor. Bu uygulamanın sonunda kişinin kendine olan öz güveni artmış oluyor” dedi.
Lamine diş uygulamasının dişlerde aralık olduğu durumlarda kullanılabileceğini ifade eden Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, “Dişler gereğinden kısa olduğu durumlarda, dişlerde çapraşıklık olan durumlarda, dişlerde kırık olan durumlarda lamine diş uygulamalarından faydalanmak mümkündür. Estetik olan kesinlikle doğal olan demek, doğal olan yapı kişiyi rahat ettirir, güzel görünür. Yapılmış dişin çevreki insanlar tarafından fark edilmemesi makbuldür” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.