Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dr. Ömer Coşkun: "Ceviz Hem Beyne Hem Bedene Faydalı"

Dr. Ömer Coşkun, beyin sağlığı için faydalı olan cevizin bedeni de yenilediği bildirildi.Dr. Coşkun, yaptığı açıklamada, son zamanlar da cevizin kendisi ve kabuğuyla alakalı haberlerin gündeme geldiğini belirterek, "Oldukça faydaları...

Haber Giriş Tarihi: 24.04.2016 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.04.2016 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dr. Ömer Coşkun, beyin sağlığı için faydalı olan cevizin bedeni de yenilediği bildirildi.
Dr. Coşkun, yaptığı açıklamada, son zamanlar da cevizin kendisi ve kabuğuyla alakalı haberlerin gündeme geldiğini belirterek, "Oldukça faydaları bulunan cevizin yağı da insan sağlığı için büyük önem taşıyor. Gelişme çağında olan çocuklar ve yetişkin her bireyin beyin sağlığını, hafızasını güçlü tutması için ceviz yağı tüketmesi gerekiyor" dedi.
Yapı olarak beyni andıran cevizin, beyin sağlığı için çok önemli olduğunu vurgulayan Coşkun, "Soğuk pres yöntemiyle elde edilen ceviz yağı, sahip olduğu Omega 9 doymamış yağ asitleri sayesinde damar sertliğini engeller ve dolaşımı hızlandırır. Her gün 2-3 adet ceviz tüketmek veya birkaç damla ceviz yağı tüketmek bile gözle görülür faydalar sağlayacaktır" diye konuştu.
B1, B2, B3 vitaminleri sayesinde ceviz ve yağını tüketiminde cildin pürüzsüz ve dinç kalacağını söyleyen Dr. Coşkun, "Beyin için faydalı olan ceviz yağı bedenen de sizi yenileyecektir ve yaşlanmaya bağlı belirtileri aza indirecektir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.