Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dr. Erol:“bebeğinizin İlk Bir Yılı Çok Değerli”

Acıbadem Ankara Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Reyhan Erol, bebeğinizin ilk yılındaki gerek zihinsel, gerekse fiziksel gelişiminin önemini ve bu süre zarfında nelere dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.Acıbadem Ankara...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Acıbadem Ankara Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Reyhan Erol, bebeğinizin ilk yılındaki gerek zihinsel, gerekse fiziksel gelişiminin önemini ve bu süre zarfında nelere dikkat edilmesi gerektiğini bildirdi.
Acıbadem Ankara Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Erol, yapılan araştırmalar yaşamın anne karnında geçen aylarında ve doğumdan sonraki ilk yılında, beyin gelişiminin çok daha hızlı olduğunu gösterdiğini vurgulayarak, "Bu dönemde bebeğin nasıl bir ortamda büyüdüğü, çevresindeki kişilerle özellikle anne ve babası ile nasıl bir etkileşim içerisinde olduğu, maruz kaldığı uyaranların ne kadar uygun ve çeşitli olduğu, bilişsel, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimini etkiliyor" ifadesini kullandı.
Dr. Erol, bebeğinizin ilk yılındaki gerek zihinsel, gerekse fiziksel gelişiminin önemini ve bu süre zarfında nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili bilgi vererek ilk bir yılın bebeğin gelişimi için çok önemli olduğunu vurguladı.
Dr. Reyhan Erol, “Bebeğin doğduktan sonra ilk olarak ağlaması ve ondan sonraki süreçte anneyi emmesi beklenir. Eğer ilk aşamada bebek iyi ememiyorsa ya da emecek kadar güçlü değilse o zaman çocuğun sağlığı açısından bazı parametrelere bakarız. Bu durum düzeltilmeyecek bir sorun değil” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.