Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dr. Acı: "Meme kanserinde erken tanı önemli"

Bozyazı Toplum Sağlığı Merkezi, meme kanseri bilinçlendirme ayı kapsamında, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında etkinlik düzenledi.Etkinlik kapsamında, Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne ait Sağlıklı Yaşam Aracı’ndan video...

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2017 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2017 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dr. Acı: "Meme kanserinde erken tanı önemli"

Bozyazı Toplum Sağlığı Merkezi, meme kanseri bilinçlendirme ayı kapsamında, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında etkinlik düzenledi.

Etkinlik kapsamında, Mersin Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne ait Sağlıklı Yaşam Aracı’ndan video gösterimi yapılırken, açılan stantta da vatandaşlara sağlıkçılar tarafından meme kanseri, sağlıklı beslenme, obezite, fiziksel aktivenin önemi, diyabet ve aşırı tuz tüketiminin azaltılması konularında broşür dağıtılarak bilgilendirildi. Kurulan stantta sağlık personeli ile birlikte vatandaşlara broşür dağıtarak bilgilendirme yapan Bozyazı İlçe Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Ahmet Hakan Acı, meme kanserinin düzenli mamografi çekilerek erken tespit edilebilen bir hastalık olduğunu, erken tespiti durumunda ise meme kanserinin iyileşme şansının yüzde 98 olduğunu söyledi. Meme kanserinin erken tespiti için 20 yaşından sonra her kadının kendi kendine meme muayenesi yapmalarını, 20 yaşından sonrada iki yılda bir, 40 yaşından sonra ise her yıl sağlık personeline muayenesini yaptırmalarını, 40-69 yaş aralığındaki kadınların da mutlaka mamografi için bulundukları yerde varsa kanser erken teşhis, tarama ve eğitim merkezine, yoksa mutlaka aile hekimine başvurmalarını öneren Acı, “Kendi kendine meme muayenesi ideal olarak adedin başlangıcından 7-10 gün sonra ayda bir kez yapılmalıdır. Eğer kadın adet görmüyor, yani menopozda ise yine her ay aynı günlerde meme muayenesi yapmalıdır. Mamografi çekimi için en uygun zaman meme dokusunun en hassas olduğu, adet dönemini takip eden ilk haftadır. Mutlaka önerilerimizi dikkate alın” dedi.

Ruh sağlığı, sağlıklı beslenme, obezite, fiziksel aktivenin önemi, diyabet ve aşırı tuz tüketiminin azaltılması konularında da stantta gelen vatandaşları bilgilendiren Acı, sağlığımız için günlük bir çay kaşığı, yani 5 gram ama iyotlu tuzun tüketilmesinin yeterli olduğunu sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.