Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyette Kibrit Kutusu Kıstası

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Diyetisyen Aysun Yurdakul, diyetlerde kıstas alınan kibrit kutusu boyutunun diyet yapacak kişiyi olumsuz yönde etkilediğini söyledi.Diyet denince, kişilerin aklına ölçü olarak...

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2016 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2016 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Diyetisyen Aysun Yurdakul, diyetlerde kıstas alınan kibrit kutusu boyutunun diyet yapacak kişiyi olumsuz yönde etkilediğini söyledi.
Diyet denince, kişilerin aklına ölçü olarak kibrit kutusunun geldiğini belirten Diyetisyen Aysun Yurdakul, çoğu kişinin diyetten uzak kalmasının sebebinin ise; bu ölçüde beslenmeyle doyamama düşüncesi olduğunu belirtti.
"KİŞİYİ DAHA ÇOK STRESE SOKUYOR"
"Kibrit kutusu peynirle asla doymam" düşüncesinin diyet yapacak kişiyi olumsuz yönde etkilediğine vurgu yapan Diyetisyen Aysun Yurdakul, "Bu tür kalıpların, kişileri doğru yönlendirmek ve görseli canlandırmak gibi işe yaradığı düşünülse de, kalıplar bir süre sonra diyetin ömrünü kısaltıp kişiyi daha çok strese sokmaktadır" şeklinde konuştu.
"YEMEĞE TEŞVİK EDİYOR"
Kalıpların hatta ölçülerin kişiyi daha fazla yemeğe teşvik ettiğini sözlerine ekleyen Diyetisyen Aysun Yurdakul, "Bu tip diyetlerde kişilerin bir fazla köftede, bir fazla kaşık yemekte gözü ve aklının kaldığını düşünmekteyim. Bu kadar stresli, yorucu ve yoğun bir yaşamda kendimiz ve sağlığımız için yaptığımız diyeti de kalıplar yüzünden bu çıkmaza sokmamız ne yazık ki doğru değil. Sırtımıza bir yük daha koymayalım" dedi.
"KİŞİYE YAZILAN DİYETLER DAHA KALICI"
Diyete başlamadan önce detaylı kan tahlillerinin yapılmasının gerekli olduğuna vurgu yapan Diyetisyen Yurdakul, "Diyet esnasında sağlığımıza zarar veren yiyeceklerden uzak kalmamız gerekir. Diğer yiyecek gruplarından da beslenme alışkanlıklarımıza ve gün içerisinde bulunduğumuz ortama göre, kişiye özel yazılan diyetler daha uzun soluklu ve kalıcı olacaktır" ifadelerini kullandı.
BİLİNÇLİ VE KALICI DİYET, ANAHTAR
Stresli ve çok yasaklı diyetlerden kazanılmış gözüken hızlı kilo kayıplarının diyet sonrasında bir takım olumsuzluklara vesile olabileceğinin altını çizen Diyetisyen Yurdakul, sözlerine şöyle devam etti:
"Diyet bittikten sonra daha çok yemek yeme isteğinin yanı sıra metabolizma hızımızda yavaşlama meydana gelmektedir. Bu durumda daha bilinçli, daha keyifli ve kalıcı diyetler yapmalıyız."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.