Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyette doğru bilinen yanlışlar

Yemek yemeden zayıflamanın mümkün olmadığını belirten Diyetisyen Ayşegül Keskinkılıç, vücudun metabolizmayı hızlandırmak için vücuda besin göndermek gerektiğini kaydetti.Medical Park Elazığ Hastanesi Diyetisyeni Ayşegül Keskinkılıç,...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yemek yemeden zayıflamanın mümkün olmadığını belirten Diyetisyen Ayşegül Keskinkılıç, vücudun metabolizmayı hızlandırmak için vücuda besin göndermek gerektiğini kaydetti.
Medical Park Elazığ Hastanesi Diyetisyeni Ayşegül Keskinkılıç, diyette doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi. Hastalarının, polikliniğine gelmeden önce kan tetkiklerini istediğini belirten Ayşegül Keskinkılıç, "Bu kan tetkikleri doğrultusunda vücut ölçüm cihazında kilonuza, boyunuza, yağ, kas oranlarınıza bakarak kişiye özel diyet programları uyguluyorum. Bunun haricinde hastalarım haftalık olarak kontrollere geliyor ve diyet listeleri değişiyor. Hastalarımla bire bir iletişim kurmaya çalışıyorum" dedi.
Keskinkılıç, "Danışanlarım geldiğinde ’Ben hiç yemek yemiyorum ama zayıflamıyorum’ diyorlar. Hiç yemek yemeyerek zayıflanmaz bunu kesinlikle bilmemiz gerekiyor. Vücuda besin göndermemiz gerekiyor ki vücut onu yakmak için bir enerji harcasın ve metabolizma hızlansın. Onun haricinde hastalarım, ’Ekmek hiç yemiyorum’ diyorlar. Bütün danışanlarıma ekmeksiz diyetin olmadığını basa basa söylüyorum. Sağlıklı ekmek tüketmek çok önemli. Beyaz ekmeği önermiyorum, tam çavdar ve buğday ekmeği tüketmeyi öneriyorum. Tabi ki ekmek tüketimi belirli öğünlerde belirli miktarlarda olacak. Ama kesinlikle ekmeği diyetimizden ve beslenme programımızdan çıkartmıyoruz" diye konuştu.
Yaygın olan diyetlere dikkat çeken Keskinkılıç, şunları kaydetti:
“Örneğin patates, elma, karpuz gibi tek besin diyetleri var. Bu diyetleri kesinlikle önermiyor ve sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Tek besinle beslendiğiniz zaman kilo kaybı yaşarsınız fakat bu hem sağlıklı olmaz hem de vücutta ciddi mineral eksikliklerine neden olur ve sağlık sorunlarına yol açar. Onun için tek besin rejimlerini kesinlikle önermiyorum. Bunun haricinde karbonhidrat ve proteini bir arada yemeyelim gibi bir düşünce var. Kesinlikle bütün öğünlerinizde karbonhidrat, yağ, protein, vitamin ve mineral açısından dengeli olmalıdır. Ben kesinlikle dengeli ve sağlıklı beslenmeyi öneriyorum.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.