Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakırlılar tedavi için artık başka şehirlere gitmeyecek

Diyarbakır’da, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde jinekoloji ve onkoloji ameliyatlarına başlanıldı. Bölge halkı, çok uzun süreleri kapsayan tedavi ve tedavi sonrası takip...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2016 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2016 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da, Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde jinekoloji ve onkoloji ameliyatlarına başlanıldı. Bölge halkı, çok uzun süreleri kapsayan tedavi ve tedavi sonrası takip için artık İstanbul ya da Ankara’ya gitmeyecek.
SBÜ, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başlayan jinekoloji ve onkoloji ameliyatlarıyla bölge halkı artık büyük merkezlere gitmek zorunda kalmayacak. Kadınların üreme organlarında görülen kanserlerin tedavisi ile ilgilenen jinekolojik hastalıkların tedavisi artık Diyarbakır’da da yapılabilecek. Böylece, İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük merkezlere özelikle maddi konularda çok sıkıntı çekerek giden hastalar tetkik, tedavi ve tedavi sonrası takibi artık Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapabilecek.
“Rahim ağzı kanseri etkin taranabilen tek kanser türü”
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Uzmanı Dr. Serhat Şen, tedavi alanlarını halk dilinde bilenen dış genitaller, rahim ağzı, rahim ve yumurtalık kanserleri olarak sıralayabileceklerini söyledi. Dr. Şen, pek çok kanserin taraması mümkünken, kadın hastalıkları içerisinde rahim ağzı kanserinin etkin taranabilen tek kanser grubu olduğunu belirterek, “Bunun dışındakilerde kadının farkındalığı ve doktorun kontrole olan isteği, bilgi ve donanımı çok önemlidir. Maalesef günümüzde pek çok kadın, kansere çok ileri evrelerde yakalanmaktadır. Özelikle rahim ağzı kanseri azaplı sıkıntılı bir ölüme yol açmaktadır. Yapılan araştırmalarda kadınlarda kansere bağlı ölümlerde ikinci sırada jinekolojik kanserler ortaya çıkmıştır. 2016’nın etkin kabul edilmiş bütün tedavi teknikleri ameliyat sonrası bakımını kapsayan her şey hastanemizde uygulanmaya başlanmıştır” dedi.
“Vakalar artık Ankara’ya, İstanbul’a, İzmir’e gitmek zorunda kalmayacak”
Ayakta durmaya mecali olmayan vakaların artık Ankara’ya, İzmir’e, İstanbul’a zorlu koşullar altında gitmeyeceğine dikkat çeken Şen, “Bir ömür boyunca devam eden jinekolojik kanserler yüzünden gidiş gelişlerinde büyük eziyetler çekmekteydiler. Bütün bu imkanlar burada artık mevcut olduğu için, bölge halkı artık uzak şehirlerde bulunan büyük merkezlere gitmek, yollarda eziyet çekmek, maddi olarak sıkıntılara girmek zorunda kalmayacaklardır. Burada bütün tarama, tetkik, tedavi ve tedavi sonrası takip sağlanmaya başlanmıştır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.