Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyabette Farkındalık Sempozyumu

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, "Bundan sonra SGK, toplumsal bilincin arttırılması, toplumsal farkındalığın oluşması için ciddi çalışmalar yapan bir kurum olarak görülecektir" dedi.Diyabette farkındalık etkinliklerinin artması için...

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 15:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı, "Bundan sonra SGK, toplumsal bilincin arttırılması, toplumsal farkındalığın oluşması için ciddi çalışmalar yapan bir kurum olarak görülecektir" dedi.
Diyabette farkındalık etkinliklerinin artması için Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı (SGK) ile Sağlık ve Sosyal Hizmetler Federasyonu (SADEFE), ’Diyabette Farkındalık Sempozyumu’ düzenledi. SGK Başkanlığı’nda düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını yapan SGK Başkanı Bağlı, SGK’nın hep sağlığın finansmanında yer aldığını belirterek, "SGK, sağlıklı yaşamı desteklemesi gereken, sağlıklı yaşamı destekleyerek aynı zamanda sağlık harcamalarında tasarrufu da sağlaması gereken bir kurum. Dolayısıyla diyabet hususunda farkındalığın ortaya çıkması, bilincin arttırılması aynı zamanda SGK’nın aktüeryal dengeleri anlamında, sağlık harcamalarında tasarruf sağlaması anlamında önemli" diye konuştu.
"Sadece SUT ile gündemde olmayacağız"
SGK’nın sadece hastaların harcamalarını finanse eden bir kurum olmadığının altını çizen Bağlı, "Aynı zamanda kendi sigortalılarının da sağlıklı olarak yaşaması için önlem alan, onun için proje geliştiren bir kurum. Bu tabii bir farkındalığın oluşmasına bağlı, toplumsal bilincin arttırılmasına bağlı onun için sempozyumlar, konferanslar, kongreler, çalıştaylar çok önemli. Bundan sonra SGK’yı bu alanlarda çok daha fazla göreceksiniz, Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) düzenlemeleriyle filan gündemde olan bir kurum olmayacaktır aynı zamanda toplumsal bilincin arttırılması, toplumsal farkındalığın oluşması için ciddi çalışmalar yapan bir kurum olarak görülecektir" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.