Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyabeti Evlat Sevgisiyle Yendiler

10 yıldır diyabet (şeker) hastalığıyla mücadele eden ve sağlık sorunları yüzünden kızlarına yeterince zaman ayıramayan Tarık-Kadriye Küçük çifti, kızları ile birlikte daha kaliteli bir yaşam sürebilmek için bıçak altına yatarak...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
10 yıldır diyabet (şeker) hastalığıyla mücadele eden ve sağlık sorunları yüzünden kızlarına yeterince zaman ayıramayan Tarık-Kadriye Küçük çifti, kızları ile birlikte daha kaliteli bir yaşam sürebilmek için bıçak altına yatarak diyabetten kurtuldu
Kocaeli’nde yaşayan ve her ikisi de Tip 2 diyabet (şeker) hastası olan Kadriye Küçük (41) ve Tarık Küçük (44) çifti, çok sevdikleri kızları için, yıllardır sürdürdükleri şeker hastalığı ile mücadeleyi kazandı. Hastalıkları yüzünden insülin ve çok sayıda hap kullanan ve diyabetin yanı sıra diyabet hastalığının beraberinde getirdiği bazı sağlık sorunlarıyla mücadele eden Küçük çifti ameliyat olmaya karar verdi. Bu kararı vermekte tek çocukları olan kızları Aslı Melek’in (8) kendilerine sarf ettiği "Siz ne zaman iyileşeceksiniz, hep hastasınız, sizinle oynamak istiyorum" şeklindeki serzenişinin etkili olduğunu söyleyen Küçük çiftinin hayatı Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Doç. Dr. Alper Çelik ile kesişti.
İstanbul’da gerekli testlerin yapılması ve Küçük çiftinin ameliyata uygunluğunun tespit edilmesi sonrasında ilk olarak 2014 yılının Nisan ayında baba Tarık Küçük Ameliyat oldu. Anne Kadriye Küçük’ün ameliyatı 2015 yılı Ocak ayında gerçekleşti. Ameliyattan hemen sonra her ikisi de tamamen sağlıklarına kavuşurken, her gün kullandıkları ilaçlardan ve insülinden de kurtuldu.
“KIZIMIZ İÇİN AMELİYAT OLDUK”
Eşiyle 10 yıl önce tanışıp evlendiklerini ve kızları Aslı Melek’in dünyaya geldiğini anlatan Tarık Küçük, evlilikleri boyunca eşinin ve kendisinin şeker hastalığıyla mücadele ettiğini söyledi. Hastalıkları yüzünden kızları ile yeterince vakit geçiremediklerini ve onun isteğiyle ameliyat olmaya karar verdiklerini belirterek şöyle konuştu:
"Ameliyat olmayı kızımız için istedik. Ona daha çok ve daha kaliteli zaman ayırabilmeyi istiyorduk ama bu mümkün olmuyordu. Hastalığımızla ilgili her geçen gün daha kötüye giden bir süreç söz konusuydu. Bir yerlere ya da tatile bir çanta dolusu ilaçla gitmek zorunda kalıyorduk. Kızımıza yetişemiyor, vakit ayıramıyorduk. Diyabetli olduğumuz için yorgunluk hemen esir alıyor ve onunla ilgilenemiyorduk. Canımızdan çok sevdiğimiz kızımızla birlikte daha güzel bir hayat sürebilmek için ameliyat kararı aldık. Eşim de ben de şimdi tamamen sağlığımıza kavuştuk."
“YILLAR SONRA BİSİKLET SÜRMEYİ ÖĞRETTİM”
Kızları Aslı Melek’e ameliyat olduktan sonra gecikmeli de olsa bisiklet sürmeyi öğrettiğini kaydeden Tarık Küçük, "Metabolik Cerrahi ameliyatı olmasaydım inanın bu eforu harcayamazdım. Onun bisiklet sürdüğünü görmem bu ameliyatı olmama değdiğinin en büyük ispatıdır. Bu, parayla satın alamayacağınız bir mutluluktur. Kızımıza eskisinden çok daha fazla vakit harcıyoruz, birlikte rahat bir şekilde seyahatlere çıkıyoruz. Bu durum bizi asla yorgun düşürmüyor" diye konuştu
“KÖTÜYE GİDEN TABLO AMELİYATLA DEĞİŞTİ “
Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Doç. Dr. Alper Çelik ise Tarık Küçük’le ilk tanıştıklarında kötüye giden bir tablonun var olduğunu ancak bunun ameliyatla değiştiğini ifade ederek şu bilgileri verdi:
"Yaklaşık 10 yıldır diyabet hastası olan Tarık bey 110 kilo ağırlığında ve 7 yıldır da insülin kullanıyordu. Giderek artan kilo problemleri için hep suçlanmış ve içine kapanmıştı. İnsüline ilaveten 10 civarı da hap kullanan Tarık Bey, durumunu bir ölçüde kabullenmiş ve ’sanırım bu şekilde hayatım son bulacak’ şeklinde düşünmeye başlamıştı. Kendisinin vücudunun halen insülin üretmekte olduğunu, sorunun insülin eksikliğinden değil, vücudunun ürettiği insülini kullanamadığından kaynaklandığını ortaya koyduk. Kadriye Hanım da benzer bir tabloya sahipti."
“İLAÇ VE İNSÜLİNİ BIRAKTILAR”
Doç. Dr. Çelik, “Tarık- Kadriye Küçük çiftine yaklaşık 9 ay arayla metabolik cerrahi operasyonu uyguladıklarını anlatan Doç. Dr. Alper Çelik, "Her iki hastamızın da öncelikle diyabetten, ardından da diğer sağlık sorunlarından kurtulmalarını sağladık. Şimdi her ikisi de diyabetle ilgili hiçbir ilaç veya insülin kullanmıyor ve son derece sağlıklı bir yaşam sürüyorlar" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.