Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diş ipi, kurban etine karşı

Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, et yedikten sonra dişlerin fırçalanmasının tek başına çözüm olamayacağını, vatandaşların et yedikten sonra diş ipi kullanarak dişlerini temizlemeleri gerektiğini söyledi.Kurban Bayramı’nda...

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2016 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2016 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diş ipi, kurban etine karşı
Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, et yedikten sonra dişlerin fırçalanmasının tek başına çözüm olamayacağını, vatandaşların et yedikten sonra diş ipi kullanarak dişlerini temizlemeleri gerektiğini söyledi.
Kurban Bayramı’nda şeker ve et tüketimi diğer günlere oranla bir hayli artıyor. Özellikle dişler arasında kalan etler ve şekerli yiyecekler ağız ve diş sağlığını olumsuz etkiliyor. Bayram öncesinde açıklamalarda bulunan diş doktoru Abdullah İlker, bu sıkıntıların yaşanmaması için vatandaşlara diş ipi ve çalkalama önerisinde bulundu.
Diş ipi kullanımının basit ve çok yararlı bir yöntem olduğunun altını çizen İlker, “Bayramlarda ve özel günlerde genel sağlıkla ilgili belirtiler daha çok ortaya çıkar. Özellikle bayramlarda et ve tatlı ürünlere daha çok tercih ediliyor. Her insanın öncelikle 6 ayda bir diş hekimine giderek ağız sağlığını kontrol ettirmelidir. Bayramlarda şeker ve et tüketimi diğer günlere oranla daha çok oluyor. Etlerin sindirimi ve çiğnenmesi noktasında etleri daha iyi öğütmek için dişlere fala görev düşüyor. Özellikle et yiyen insanlarda dişlerinin arasına et kaçması gibi vakalar görülüyor. Bu dişlerimizi et yedikten sonra temizlemezsek, dişetlerinde kanama olur. Dişlerde kalan etler de zaman içerisinde ağız kokusu yapar. O yüzden et yedikten sonra dişleri fırçalamak hatta diş ipi ile temizlememiz gerekir. Çünkü diş fırçaları, dişlerin arasına giren etleri almakta tam çözüm olamayabilir. Her fırça dişlerde kalan bu et parçalarını çıkartamaz. Ama kullanılan diş ipleri, bütün dişlerin arasına girerek insanları bu dertten kurtarabilir” dedi.
“Her diş, diş ipi ile temizlenmeli”
Her dişin arasının tek tek diş ipiyle temizlenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan İlker, “Et yedikten sonra diş ipi kullanmak, diş çürümelerine karşı koruma sağlar. Ağız kokusunu önler. Şekerli yiyeceklerden sonra da dişler ya fırçalanmalı ya da en azından ağız çalkalanmalıdır. Dişlerimize bu günlerde büyük özen göstermeliyiz. Diş ipi, her akşam yatmadan önce kullanılmalıdır. Herkes yatmadan önce bütün dişlerinin arasını diş ipleriyle temizlemelidir. Bu işlemin ardından da dişler güzel bir şekilde fırçalanmalıdır. Kurban Bayramı gibi çok et tüketilen günler de ise et yedikten sonra dişlerin hepsinin diş ipiyle temizlenmesi gerekir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.