Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Diş hastalıkları birçok hastalığın habercisi olabilir”

Çürük dişlerin birçok hastalığa davetiye çıkardığı bildirildi.Diş çürükleri ile diş eti hastalıklarının kalp-damar, solunum, mide-bağırsak, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı ve kadınlarda erken doğum riskini artırdığına...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Diş hastalıkları birçok hastalığın habercisi olabilir”
Çürük dişlerin birçok hastalığa davetiye çıkardığı bildirildi.
Diş çürükleri ile diş eti hastalıklarının kalp-damar, solunum, mide-bağırsak, yüksek tansiyon, kemik erimesi, şeker hastalığı ve kadınlarda erken doğum riskini artırdığına dikkat çeken Özel Hayat Hastanesi Diş Hekimi Dt. Ömer Girgin, “Ayrıca bazı hastalıkların ilk ve en önemli belirtileri ağızda görüldüğü için ağız ve diş muayenelerinin düzenli aralıklarla yapılması gerekir. Diş kontrolü çok küçük yaşlardan itibaren başlamalı. Çocukların süt dişlerinden itibaren kontrolü diş hekimi tarafından yapılmalıdır. Çünkü süt dişleri yerine gelecek daimi dişlerin öncüsüdür. Daimi dişlerin tamamen ağızda tamamlanması yaklaşık 10 yaşını bulmaktadır. Bu süre içerisinde süt dişlerinin ağızda sağlam bir şekilde korunması gerekiyor. Eğer tedavi veya çekim gerekiyorsa yer tutucu aparatlar kullanarak çekilen dişin boşluğu korunmalıdır” dedi.
Anne ve babaların birlikte diş fırçalayarak çocuklara bu alışkanlığı kazandırmaları gerektiğini ifade eden Girgin, “Dişlerin mümkün olduğunca ağızda tutulması için rutin kontroller için diş hekimine gidilmesi gerekmektedir. Çürükler ağızda oluşmuşsa ilk fırsatta tedavisi yapılmalıdır. Dişler düzenli bir şekilde fırçalanmaz ise diş taşları oluşabilmektedir. Bu da diş etlerinde kanamalara sebebiyet vermektedir. Bunların bir an evvel uzaklaştırılması gerekiyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.