Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dış görünüşünde kusursuz olmak isteyenler burun estetiğine başvuruyor

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özerk Demiralp, dış görünüşünde kusursuz olmak isteyen kişilerin burun estetiğine yoğun olarak başvurduklarını belirterek, "Genellikle genç ve orta yaş grubuna ait bu kişiler, mükemmeliyetçi...

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2016 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2016 16:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özerk Demiralp, dış görünüşünde kusursuz olmak isteyen kişilerin burun estetiğine yoğun olarak başvurduklarını belirterek, "Genellikle genç ve orta yaş grubuna ait bu kişiler, mükemmeliyetçi bir düşünceyle hayatlarına yeni bir tarz katmak için bize başvuruyorlar" dedi.
Burun estetiği, günümüzde sadece burundaki yapısal bazı sorunların düzeltilmesi için değil, kusursuz bir dış görünüşe ve bu sayede sosyal hayatta yeni bir tarza sahip olabilmek için de yaptırılıyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özerk Demiralp, dış görünüşünde kusursuzluk ve toplumda bu yönleriyle ön planda olmak isteyen kişilerin burun estetiğine yoğun olarak başvurduklarını belirterek, "Genellikle genç ve orta yaş grubuna ait bu kişiler, mükemmeliyetçi bir düşünceyle, hayatlarına yeni bir tarz katmak için bize başvuruyorlar" dedi.
"Sanatsal değerlendirme yapılmalı"
Burun estetiğinin diğer ameliyatlardan farklı olduğunu ve özellikle burnu kusursuz dış görünüşün önemli bir parçası olarak gören hastaların önemli bir çoğunluğu oluşturduğunu kaydeden Op. Dr. Demiralp şunları söyledi:
"Burun estetiği yakın zamana dek sadece burundaki şekil bozukluklarını düzeltmek için yapılan cerrahi bir işlemdi. Bu tür hastalarımız zaten bu kusurlarını düzelttirmek için estetik operasyona başvuruyor. Öte yandan, burunlarının görüntüsünden memnun olmayarak yüz yapısına daha uygun burun isteyen ve sosyal yaşantılarında dış görünüşün önemini kavrayarak bu şekilde yaşam süren kişiler için de estetik çözümler sunuyoruz. Ekibimizle birlikte üç boyutlu sanatsal bir değerlendirme ile yeni bir tasarım oluşturuyoruz. Bunu yaparken de nefes alma problemi de olan hastalara gereken düzeltmeyi yapmak için büyük bir hassasiyetle yaklaşıyor ve her kişiye özgü yeni bir planlama ve analiz yapıyoruz."
Plastik cerrahide hasta seçiminin yıllardır tartışma konusu olduğunun altını çizen Demiralp, bunun yanı sıra hastanın beklentilerinin de önemli olduğuna değinerek, "Her zaman güzel bir burun yapmak hastayı mutlu etmiyor. Onların beklentilerini, isteklerini dinlemek ve bunları cerrah olarak kendi önerilerinizle birleştirmek ameliyatın başarısını arttırıyor. Kişinin psikolojik olarak bu ameliyata uygunluğunun değerlendirilmesi ve bu ameliyatın hastanın hayatını değil, burun görünümünü değiştireceği konusunda hastayla doktorun hemfikirde olması oldukça önemli. Yüz hatlarınıza uygun olmayan bir burnunuz, daha önceden geçirilmiş bir operasyona bağlı şekil bozukluğunuz veya nefes alma probleminiz varsa ve 18 yaşınızı tamamlamışsanız bu ameliyatı olabilirsiniz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.