Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dilehan’ın hayallerini gerçekleştirdi

42 gün önce felç geçirmesi sonucu sol kolu ile ayağını kullanamayan ve hafıza kaybı yaşayan 29 yaşındaki Dilehan Eyi, Özel Medikar Hastanesinde doktorların çabaları sonucu kendi başına yürümeye başladı.Aniden başlayan baş ağrısı...

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dilehan’ın hayallerini gerçekleştirdi

42 gün önce felç geçirmesi sonucu sol kolu ile ayağını kullanamayan ve hafıza kaybı yaşayan 29 yaşındaki Dilehan Eyi, Özel Medikar Hastanesinde doktorların çabaları sonucu kendi başına yürümeye başladı.

Aniden başlayan baş ağrısı ve mide bulantısı sonucu beyin damarlarındaki tıkanıklık sonucu felç olan ve sol bacağı ile kolunu kullanamaz hale gelen 29 yaşındaki Dilehan Eyi, yakınları tarafından getirildiği Medikar hastanesinde gördüğü tedavi sonunda yürümeye başladı.

Nöroloji uzmanı Dr. Nasih Yılmaz, Dilehan’ın yürümesine sevindiğini belirterek, “Dilehan felç geçirmiş durumda hastanemize müracaat etti. Nöroloji servisinde tedavilerini yaptıktan sonra fizik tedavi seanslarına başladı. Bu kardeşimizin yürümesi bizleri sevindirdi. ” ifadelerinde bulundu.

Fizik tedavi uzmanı Dr. Tayfun Güngör ise hastanın hiç gücü olmadığını belirterek, “Bize Nöroloji servisinden sol bacak ve kolda güçlüksüz, hareket edememe şikayeti ile geldi. Geldiğinde ne kolunda nede bacağında hiç güç yoktu. Ayrıca söylenenleri algılamada da sorun yaşıyordu. 1 ay boyunca yoğun bir egzersiz programı uyguladık.15 gün boyunca her gün 1 saatlik seanslarla güçlendirme tedavisi yaptık ve sonunda dizini kitlemeyi başardık. Uyguladığımız seanslarla yürümesini ve sol kolunu hareket ettirmesini sağladık. Kendi de iyileşmek için çok çaba sarf etti. Mutlu sona ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Yürüyebildiği için çok mutlu olduğunu belirten Dilehan Eyi ise, “Sabah evde kahvaltı yaparken aniden rahatsızlandım ve felç geçirdim. Beni sağlığıma kavuşturan Nöroloji Uzmanı Dr. Nasih Yılmaz’a, Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Tafyun Güngör’e, Fizyoterapist Özge Kertenci’ye, tüm Medikar Hastanesi çalışanlarına çok teşekkür ederim. İyi varlar” diyerek mutluluğunu paylaştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.