Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Detoks zayıflama yöntemi değildir

Diyetisyen Şeyda Sular Detoksun Bir Zayıflama Yöntemi Olmadığını Belirterek, “arınma Ve Vücudu Temizleme Yöntemidir. Bu Arınmanın Etkisi Olarak Üç-dört Kilo Verseniz De Bir Süre Sonra Verilen Kilo Geri Alınır” Dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Detoks zayıflama yöntemi değildir
Diyetisyen Şeyda Sular detoksun bir zayıflama yöntemi olmadığını belirterek, “Arınma ve vücudu temizleme yöntemidir. Bu arınmanın etkisi olarak üç-dört kilo verseniz de bir süre sonra verilen kilo geri alınır” dedi.
Detoksun hızlı kilo vermek için uzun süren listeler değil vücut da sağlıksız beslenme, aşırı alkol tüketimi, ciddi hastalıklar ve strese bağlı artan toksinlerin atılması için yapılan bir program olması gerektiğini ifade eden Diyetisyen Şeyda Sular, “Diyet sürecinde olan bireyde toksinlerin artmasıyla kilo verimi de yavaşlamaktadır. Bu tarz bireylerde de kilo veriminin durduğu zamanlarda 1-3 günlük detoks programları uygulanmaktadır. Detoks programları 3 günü geçmemelidir çünkü genelde listeler 800 kalorinin altındadır ve uzun süre yapılan bu program metabolizmanızın yavaşlamasına neden olur. Detoksa ihtiyaç olup olmadığını bedenimize sorarak cevap bulabiliriz. Mesela bağırsaklarımız normale göre çalışmıyor yada çok fazlamı çalışıyor, midemizde çok sık bir şekilde gaz problemi mi var, bağışıklık sistemimiz düştü ve kendimizi halsiz, yorgun mu hissediyoruz ya da çok sık hasta mı oluyorsunuz? Tüm bunlara ya da bunlardan bir kaçına cevap evet ise detoks programı uygulamanız sizi ve bedeninizi tazeleyecektir” diye konuştu.
Detoksun sadece sıvı tüketmek, kolon terapi gibi yöntemlerle bağırsakları boşaltmak ya da aç kalmak olmadığını kaydeden Diyetisyen Şeyda Sular, “Maalesef bilinçsizce yapılan detokslar sonrasında verilen kilonun üstünde kilo alımı ya da hastalıkların oluşması gözlemlenmektedir” dedi.
Diyetisyen Şeyda Sular, doğru detoksun nasıl yapılması gerektiği hususunda şu bilgileri verdi:
“Doğru detoks sadece beslenmeyle değil beslenmenin yanında beden ve ruhumuzu da detoksa sokup belki açık havada yürüyüş, terapi, plates ve yoga gibi bedenimizi yenileyecek yollara başvurmak gerekmektedir. Detoks listelerinde genelde hayvansal proteinler listeden çıkartılır. Antioksidan içeriği yüksek bolca sebze ve meyve içerir. Paketli ürünler, kızartma, yağlı yiyecekler, basit şeker içeren ürünlere kesinlikle listede yer verilmemelidir. Tuz ve şeker kısıtlaması önemlidir. Vücut asit-baz oranını dengeleyecek PH’ı yüksek aromalı sular hazırlanabilir. Gün için en az kg başına 30 ml su içilmelidir. Bazı listelerde yoğurda yer verilirken bazı listelerde yoğurtta çıkarılmaktadır. Aslında detoks insanın kendi bedenine uygun kısıtlamalarla yapılmalıdır. Sebzeli çorbalar, sebze-meyve karışık smoothieler, yağlı tohumlar, kurubaklagiller ve probiyotik kaynağı olan kefire listenizde yer verebilirsiniz. Ödem atmaya yardımcı bitki çaylarından yararlanılabilir. Detoks programı da diyet listeleri gibi kişiye özel olmalıdır. Tek düze bir detoks programı kişinin sağlığıyla oynamaktan başka bir şey değildir. Ayrıca şeker, tansiyon ve kalp rahatsızlığı olanlar detoks programını kesinlikle uzman ve diyetisyene başvurmadan yapmamalıdır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.