Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Demokratik Kongo’da yeni Ebola vakası

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde yeni Ebola vakası tespit edildi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2018 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2018 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde yeni Ebola vakası tespit edildi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde geçtiğimiz Perşembe günü yeni bir Ebola vakası tespit edildikten sonra toplumsal bir seferberliğe acil ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Dünya Sağlık Örgütü (WHO), şu ana kadar 38’i doğrulanmış, 14’ü ihtimal ve 7’si şüpheli vaka olmak üzere 58 Ebola hastası tespit edildiğini bunların içinden 27’sinin Ebola virüsünden öldüğünü söyledi.

UNİCEF ve ortakları, Kongo’daki son Ebola salgınının başlamasından bu yana etkilenen bölgelerdeki sürekli bilinçlendirme kampanyasının bir parçası olarak ölümcül virüse yakalanmanın nasıl önleneceğine dair hayat kurtaran bilgilerle 400 binden fazla kişiye ulaştı.

UNİCEF ve ortakları, bugüne kadar, Ebola’yı önleme ve hastalıktan korunma önlemleri konusunda farkındalık oluşturmak için 2 bin 500’den fazla öğretmen ve 53 bin öğrenci ile çalıştı. Öğretmenlerden biri olan Simplice Elonga, tüm bu çabaların çok önemli olduğunu düşünüyor. Elonga, “Çalışmalarımızın ihmal edemeyeceğimiz bir etkisi var. Ebola vakalarında azalma oldu. İnsanların bizim tavsiyelerimizi uyguladıklarını görüyoruz. Evlere girdiğimizde, öğrettiğimiz temel prensipleri uygulayan insanları görüyoruz. El yıkama birimleri var, insanlar onlara verdiğimiz bilgileri pratikte uyguluyorlar. Ayrıca daha az el tokalaşma var" dedi.

Son 40 senede, Kongo’da 8 Ebola salgını görüldü. En son Ebola salgını Mayıs 2017’de Bas-Uele vilayetinin kuzeyindeki sağlık bölgesi Likati’de patlak verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.