Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Darbe girişimi çocuklarda kaygı ve korkuyu arttırdı

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Uzman Psikoloğu Yelda Öge, Son Zamanlarda Yaşanan Olayların Çocuklarda Korku Ve Kaygıyı Arttırdığını Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe girişimi çocuklarda kaygı ve korkuyu arttırdı
Acıbadem Eskişehir Hastanesi Uzman Psikoloğu Yelda Öge, son zamanlarda yaşanan olayların çocuklarda korku ve kaygıyı arttırdığını söyledi.
Darbe girişimi sırasında yaşananların aileler tarafından basın yoluyla takip edilmesi çocuklarda olumsuz etkilere neden oldu. Yaşanan olayların şiddet içermesi çocuklarda korku ve kaygıya neden oldu. Ailelerin yaşanan olaylarla ilgili konuları çocuklarının yanında konuşmaması gerektiğini ifade eden Uzman Psikolog Yelda Öge, yaşanan durumun herkes için travmatik bir durum olduğunu söyledi.
Yaşanan süreçte ailelerin çocuklarıyla zaman geçirmesi gerektiğine dikkat çeken Öge, “Beklenmedik aniden gelen ve bizi ciddi şekilde etkileyen olaylara biz travmatik olaylar olarak adlandırıyoruz. Özellikle bu tarz durumların basında, gazete ve televizyonda yer alıyor olması ve aile ortamında sürekli konuşması nedeniyle bu durumdan en çok çocuklar etkilenecektir. Çocukların kaygı ve korkularını ciddi düzeyde arttırabilir. Bu yüzden özellikle çocukların basından uzak kalması ve aile bireylerinin bu konuşmaları çocuklarının yanında yapmıyor olması önemli. Daha sakin yaklaşımda olmalıdırlar. Çocukların sorularını net bir şekilde yanıtlamalıdırlar. Geçiştirmesinler. Kaygı ve korkularını aileleri ile paylaşmalarına müsaade etmeliler. Aynı şekilde bu durum yetişkinlerde de kaygıyı arttırdı. Genel olarak çıkan haberlerden biraz uzak durmakta fayda var” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.