Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde İlk Kez Organ Nakli

Çanakkale’de 7 yıldır böbrek nakli bekleyen 68 yaşındaki Mehmet Baştimur, bugün sabah saatlerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan başarılı bir operasyonun ardından eski sağlığına...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2015 22:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 22:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çanakkale’de 7 yıldır böbrek nakli bekleyen 68 yaşındaki Mehmet Baştimur, bugün sabah saatlerinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan başarılı bir operasyonun ardından eski sağlığına kavuştu.
Evli ve 4 kız çocuğu babası olan Mehmet Baştimur, yıllardır kapı kapı dolaşarak beklediği organ naklini, memleketi Çanakkale’de 1 ay gibi çok kısa bir sürede tamamlayarak eski sağlığına kavuştu.
YILLARCA ORGAN NAKLİ BEKLEDİ
İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 5 yıldır, Bursa Acıbadem Hastanesi’nde ise 2 yıldır beklemesine rağmen kendisine sıra gelmeyen Baştimur, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde 1.5 ay önce açılan Organ Nakline Başvurduğu anda ilk sıraya girmeyi başardı.
Yapılan tetkiklerin ardından, Bursa’dan gelen böbrek ve dokuların Mehmet Baştimur’a uygun olduğu anlaşılınca bir ay sonrasına randevu verildi. Sabah saatlerinde başarılı bir operasyon geçiren Baştimur’u bugün Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Yrd. Dr. Doç Faruk Özkul, Yrd. Doç Dr. Kasım Arık, Yrd. Doç Dr. Gülay Kadıoğlu ve ameliyat ekibi ziyaret etti.
Ziyaret sonrasında açıklamalar bulunan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, “Yaklaşık bir ay önce resmi açılışını yapmıştık Organ Nakli Ünitesi’nin. Bugün sabah ilk defa bir organ nakli operasyonu gerçekleştirildi. Bu sanıyorum Çanakkale’de bir ilk ve bunu da üniversitemizin hastanesinin yapmış olması bizim için büyük bir sevinç ve gurur kaynağı. Ben hocalarımızın bu başarısını kamuoyuyla paylaşılması gerektiğine inandım. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Faruk Özkal, “1 ay kadar önce hocamızın destek ve teşvikiyle organ nakli merkezimizin resmi açılışını yaptık. Tabi 120 bin nüfuslu bir şehre organ nakli ruhsatı vermek Sağlık Bakanlığı’nın çok büyük bir katkısı ve teşvikiyle oldu. Burada şöyle bir avantajımız var. Çanakkale halkı gerçekten bu organ bağışına gönül vermiş insanlarla dolu. Bu konuda çok büyük desteklere sahibiz. Mehmet amcamızın çok enteresan bir hikayesi var. 7- 8yıldır böbrek yetmezliği hastası ve çeşitli merkezlere böbrek nakli için başvurmuş ve bu süre boyunca diyalize giriyor. Ancak İstanbul ve Bursa’da hem özel hem de üniversite hastanelerinde sıranın fazla olması nedeniyle böbrek sırası gelmemiş. Ancak, yeni açılan merkezimize başvuru sayısının az olmasından dolayı, Mehmet amcamıza çıkma olasılığı yüksek idi. Ve başarılı bir operasyonla bu sabah böbreğini taktık. Şuanda gayet iyi, ayağa kalktı ve oral alımı su içti. Sonrasında idrar çıkarmaya başladı. İnşallah ilerleyen süreçte diyalizden kurtulmuş olacak” diye konuştu.
Mehmet Baştimur’un kızı Nesrin Yağlıdere ise “Babam 7 yıldır yüksek tansiyona bağlı böbrek hastası. 5 yıl tıp fakültesi 2 yıldır özel bir hastanede organ nakli için başvurmuştum. Fakat çıkmayışından rahatsız olarak ÇOMÜ Hastanesinin bu konuda yeni açtığı bölüme kaydını yaptırdık. Şanslı ki bir ay içerisinde bize cevap geldi. Dün gece zaman durdu, dakikalar hiç işlemedi. İnanılmaz güzel anlarda hasta bakıcısına kadar herkese teşekkür ediyoruz. Ağlayarak girdiğimiz tıp fakültesinden gülerek çıkacağız. Buda bizi çok mutlu edecek” dedi.
7 YILDIR HAZIRDA OLAN BAVULUYLA İSTANBUL’A GİTMEYİ BEKLERKEN ŞANSINA ÇANAKKALE ÇIKTI
Babasının 7 yıldır organ nakli konusunda bavulunu hazırda beklettiğini belirten Nesrin Yağlıdere, “Babamın bir bavul şeyi var. Her an hazır olsun, ‘her an bana çıkacak. Öyle bir görüşme yaptım ki Tıp Fakültesi bana bu böbreği takacak’ gibi konuştu. Ve 7 yıldır hazırladığı bavulu kapının önüne koydu. Evinde bavul İstanbul’a gidecektin baba derken, ÇOMÜ Tıp Fakültesi oldu. Ve inanılmaz bir şekilde mutlu dönecek inşallah. Bütün ekibe sonsuz teşekkürler ediyorum. İyi ki varlar” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.