Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çölyak hastalarına tesis müjdesi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çölyak hastalarının aileleriyle birlikte rahatlıkla yemek yiyip vakit geçirebilecekleri bir sosyal tesisi hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.Çölyak Derneği, protokol mensuplarını kahvaltıda...

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2017 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2017 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çölyak hastalarına tesis müjdesi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çölyak hastalarının aileleriyle birlikte rahatlıkla yemek yiyip vakit geçirebilecekleri bir sosyal tesisi hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.

Çölyak Derneği, protokol mensuplarını kahvaltıda ağırladı. Grand Swiss - Belhotel Çelik Palas Termal’deki kahvaltıya Bursa milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç ve Ceyhun İrgil, Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, akademisyenler ile çölyak hastaları ve aileleri katıldı. Toplantıda hastalık hakkında genel bilgiler veren Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görevli Uzm. Dr. Ülkü Nilüfer Şahin, hastalığın 20’nci yüzyılın ikinci yarısından sonda önemli bir artış gösterdiğini hatırlattı. Bursa’da 1998 yılında yapılan bir araştırmada hiçbir sağlık sorunu olmayan 5 bin çocuğun tarandığını dile getiren Şahin, 150 çocukta 1 çölyak vakasına rastlandığını vurguladı.

Kendisi de bir çökyak hastası olan Bursa Çölyakla Yaşam Derneği üyesi Merve Tosyalıoğlu ile normal bir çocuk ile çölyaklı bir çocuğun aylık kantin masrafları arasında 215 TL fark olduğunu hatırlatarak, SGK ödemelerinin artırılması ve glutensiz gıdalarla glutenli ürünler arasında fiyat farklarının ortadan kaldırılması gerektiğini savundu.

İstanbul Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Oya Özden de bu alanda faaliyet gösteren 25 dernek olduğunu ve sayılarının giderek arttığını ifade ederek, güzel hedeflere ulaşma noktasında adım adım ilerlediklerini vurguladı.

Bursa Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Yusuf Altay ise, “Sizlerin attan düşmeden halimizi anlamanızı istiyoruz. Biz bir hayalle yola çıktık ve güzel şeyler yapmaya devam ediyoruz. Hayallerimize ortak olduğunuz için teşekkür ederiz” dedi.

Tesis müjdesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye’deki partneri olan Sağlıklı Kentler Birliği’nin de 8 yıldır başkanlığını yaptığını hatırlatarak, insan, kent ve toplum sağlığını ilgilendiren her konuya büyük önem verdiklerini söyledi. Daha önce çölyak hastalarının yararlanabileceği Glutensiz yaşam kafeyi hizmete açtıklarını dile getiren Başkan Altepe, “Bu sorun hep vardı ama artık fark edilmeye başlandı. Yapılan araştırmalarda hastalığın görülme sıklığı yüzde 1 olduğuna göre 3 milyonluk Bursa’da da 30 bin civarında bir potansiyel var demektir. Bunun için bizimde hazırlanmamız gerekiyor. Hastalarımızın aileleriyle birlikte yemeklerini yiyecekleri güzel restoranlar, sosyal tesislerin olmalı. Bu zor bir şey değil. Bizim yaptığımız 55 tesis var, inşallah 56’ncı tesis çölyak hastalarına hitap eder ve örnek olur” diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ise Sağlık Bakanlığı’nın da bu konuda çalışmalar yaptığını hatırlatarak, “İnşallah yönetimde istikrar, temsilde adalet ilkesinin kurumsallaşmasıyla daha güzel günlere ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.