Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocukların Göz Sağlığına Dikkat

Göz Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Erol Eyüboğlu, Ailelerin 0-5 Yaş Arası Çocuklarin Göz Sağlığı Konusunda Hassas Olmaları Gerektiğine Dikkat Çekti

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çocukların Göz Sağlığına Dikkat
Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Erol Eyüboğlu, ailelerin 0-5 yaş grubu çocukların göz sağlığı konusunda hassas olmaları gerektiğini belirterek, “0-5 yaşarası çocuklar kendilerini ifade edemedikleri için şikayetlerini tam olarak anlatamaz. Dolayısıyla göz bozuklukları zamanında tespit edilemez. Geç kalındığında ise telafisi ve tedavisi mümkün olmayan göz kusurları oluşabilmektedir” uyarısında bulundu.
Medical Park Ordu Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Erol Eyüboğlu, genellikle gözleri bozuk olan çocukların sık sık göz kırptığını, gözlerini ovaladığını, televizyon izlerken veya kitap okurken başlarını eğdiğini, başlarını sürekli tek yöne çevirdiğini, bir gözlerini kapadığını veya gözlerini kıstığını vurguladı. Bu tür belirtilerin sebebinin hipermetropi, miyopi, ve astigmatima gibi göz hastalıkları olabileceğini belirten Dr. Eyüboğlu, “Bu belirtileri gösteren çocukların aileleri, ilerde kalıcı göz hasarlarına engel olmak ve tedavisi mümkün olmayan göz tembelliklerine önceden önlem alabilmek için çocuklarının göz muayenelerini yaptırmayı ihmal etmemelidirler” dedi.
“BİLGİSAYARLI GÖZ MUAYENESİ YAPTIRIN”
Dr. Eyüboğlu, şu uyarı ve tavsiyelerde bulundu: “Çocuklar görme muayenesi esnasında çenelerini klasik ölçüm cihazlarına koymaktan çekinmekte ve korkuya kapılmaktadırlar. Ayrıca doktorun kendilerine dokunmasından da son derece rahatsız olmaktadırlar. Bu nedenle gelişen teknoloji ile birlikte çocuklardaki göz kusurlarının tespitinde otomatik refraktometre yani bilgisayarlı göz ölçümü aletleri kullanılabilmektedir. Otomatik refraktometre aleti günümüz göz muayenelerinde görme kusurlarının ölçülmesinde önemli bir yere sahiptir. Bu cihazların kullanımı hem kolay olup, hem de en doğru ölçümü hızlı bir şekilde vermektedir. Bu cihaz sayesinde çocuklarda her iki gözün kusurları bir metre mesafeden rahatlıkla ölçülebilir. Ayrıca gözün çapları ve arasındaki mesafe ölçülebilir. Damla damlatılmadan, göz büyütülmeden iki göz arasındaki fark ve damla damlatmanın riskli olduğu, damlanın yan etkisinin olduğu düşünülen hastalarda da hızlı göz kusuru ölçümü yapılabilir. Her yaşta insanın gözlük derecelerini ölçmede yararlı olduğu gibi, bedensel ve zihinsel özürlü kişilerin görme kusurunun tespitinde kullanımı çok pratik ve kolaydır. Çocuklara dokunmadan daha uzak mesafeden yapılan muayene hem çocuğun rahatlamasını sağlamakta hem de yapılan muayenenin güvenilirliğini artırmaktadır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.