Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklarda göz sağlığına dikkat

Göz Sağlığı Konusunda Son Yıllarda Daha Bilinçli Olsak Da İleri Yaşlara Kadar Görme Azlığının Farkında Olmadan Hayatını Sürdüren Kişiler İle Sık Olmasa Da Karşılaşmakta Olduklarını Belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op.dr. Şeyda Atabay, Çocuklarda Göz Sağlığına Dikkat Edilmesi Gerektiğini Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2016 10:52
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2016 10:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Çocuklarda göz sağlığına dikkat
Göz sağlığı konusunda son yıllarda daha bilinçli olsak da ileri yaşlara kadar görme azlığının farkında olmadan hayatını sürdüren kişiler ile sık olmasa da karşılaşmakta olduklarını belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, çocuklarda göz sağlığına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, "Teknolojinin gelişimiyle birlikte gözlerimizi daha çok kullanmak zorunda kalmamız nedeniyle görme bozuklukları tanı almakta artık daha kolaylaştı. Ancak çocukluk döneminde göz muayenelerinde hala çok büyük ihmaller yaşanmaktadır. Genelde olan görüş; çocuklarda görme bozukluklarının olmadığı ve okul çağı öncesinde çok belirgin bir sorun yok ise göz muayenelerinin yapılması gerekmediğidir ve bu çok büyük bir yanılgıdır" dedi.
Yetişkinlerde olabilen her göz hastalığı bebek ve çocuklarda da olabildiğini kaydeden Atabay, "Bunlar katarakt, göz tümörü, göz tansiyonu, hipermetropi, astigmatizma gibi geniş yelpazede sıralanabilir. Hatta çocuk özellikle bir rahatsızlık dile getirmez ise veya öğretmen tarafından fark edilen bir sorun olmadı ise muayene yaşı çok daha geç dönemlere bırakılmaktadır. Bebek ve çocuk göz muayenelerinde aile etkisi çok önemlidir. Bir bebeğin veya çocuğun görüp görmediği ve görmesinin ne kadar sağlıklı olduğunu muayene etmeden anlamak mümkün değildir. Ve bu muayene göz doktorlarınca yapılmalıdır. Yani belli aralıklarla çocuk doktoruna götürülerek yaptırılan muayenedeki göz sağlığı kontrolü çok doğru ve yeterli değildir. Eksiklikler doğurabilir ve sonuçta geri dönüşümü olmayan problemlere yol açabilmektedir" diye konuştu.
Atabay, "Burada yapılması gereken bir bebek doğumdan sonraki ilk 6. ayda genel bir göz kontrolü için göz doktoruna muayene ettirilmelidir. Bu dönemde sonra yıllık kontrollerin önemi büyüktür. İlk 9 yaş bir çocuğun göz sağlığı açısından altın dönemidir. Bu dönemde fark edilen göz problemleri daha kolay tedavi edilmekte ve göz tembelliği oluşumu engellenebilmektedir" ifadelerini kullandı.
Yıllık kontrole götürülemeyen çocuklarda okul çağı öncesi en az 3 muayene seansı mutlaka yapılması gerektiğini ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, "Bunlar ilk 6 ay, 3 yaş ve 5,5 yaş dönemleridir. Bilinçli ebeveynler ile hastalıkların erken tanı ve tedavileri mümkün olabilmektedir" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.