Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklar Her 1 Kilo İçin 130 Mililitre Sıvı Tüketmeli

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Diyetisyeni Yasemin Erol İnce, “Çocuğun sıvı ihtiyacı kış aylarında kilo başına 100 mililitre iken, yaz aylarında kilo başına 120-130 mililitredir” dedi.Türkiye’de çöl sıcaklarının yaşandığı...

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2015 12:25
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2015 12:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Diyetisyeni Yasemin Erol İnce, “Çocuğun sıvı ihtiyacı kış aylarında kilo başına 100 mililitre iken, yaz aylarında kilo başına 120-130 mililitredir” dedi.
Türkiye’de çöl sıcaklarının yaşandığı yaz aylarından en çok yaşlılar ile çocuklar etkileniyor. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Diyetisyeni Yasemin Erol İnce, yaz aylarında çocukların bol sıvı almaları gerektiğini ifade ederek, “Çocuğun sıvı ihtiyacı kış aylarında kilo başına 100 mili iken yaz aylarında kilo başına 120-130 milim. Yani 10 kiloluk bir çocuğun günde 6-7 bardak sıvı tüketmesi gerekiyor. Ancak bu sıvı sadece su olmak zorunda değil. Ayran, meyve suyu, meyve suyu da tabi doğal meyvelerden yapılan meyve suyu. Çay ya da yediği besinler de sıvı ihtiyacını karşılayabilir. Yaz aylarında çok hareket eden çocukların vücudunda önemli oranda sıvı kaybı yaşanıyor. Bu kaybı gidermek için çocuklarınıza karpuz, kavun ve üzüm gibi sulu meyvelerden yedireceğiz" diye konuştu.
Yaz aylarında yemekte öğün sayısını değiştirmeyin uyarısında bulunan İnce, “Çocuğunuza 3 ana öğünün yanı sıra ara öğünlerde ayran, meyve suyu gibi sıvı yiyeceklerden verebilirsiniz. Yaz aylarında çocuğunuza yemek yemeleri konusunda ısrarcı olmayın. Çünkü sıcak hava ister istemez iştahı azaltır. Mümkün olduğu kadar hafif, zeytin yağlı sebze yemeklerini tercih edin. Kızartma türü yağlı yiyecekleri pişirmeyin diyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.