Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuk Ameliyatları İçin Yaz Tatili İyi Bir Fırsat

Medical Park Tarsus Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cemal Parlakgümüş, çocukların ‘aciliyeti olmadığı’ için bekletilen sünnet, geniz eti, bademcik ve fıtık gibi ameliyatlarının yaz tatilinde yaptırılabileceğini söyledi.Çocuk...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Medical Park Tarsus Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Cemal Parlakgümüş, çocukların ‘aciliyeti olmadığı’ için bekletilen sünnet, geniz eti, bademcik ve fıtık gibi ameliyatlarının yaz tatilinde yaptırılabileceğini söyledi.
Çocuk Cerrahisi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Parlakgümüş, çocuklarda sünnet, bademcik, fıtık, geniz eti, hipospadias (yarım sünnet), dil bağı gibi ameliyatların tatilde yapılmasını birçok yönden çocuğa ve aileye avantaj sağladığını belirtti. Parlakgümüş, “Yaz tatilinde çocuklar ameliyat olduğunda öncelikle okul hayatına olumsuz yansıma yapmıyor. İyileşme süreci 2-7 gün sürüyor. Psikolojik olarak ameliyat geçirme dönemini çok daha sağlıklı atlatıyor. Okul açıldığında sağlıklı ve morali yüksek bir şekilde arkadaşlarının arasına katılıyor” dedi.
Yrd. Doç. Dr. Cemal Parlakgümüş, sünnet konusunda da uyarıda bulunuyor. Parlakgümüş, psikolojik olarak etkilenmeyecek ve kendini hazır hisseden çocukların sünnet operasyonunun lokal anesteziyle, diğerlerinin ise genel anestezi altında gerçekleşmesini öneren Op. Dr. Parlakgümüş, “2-5 yaş arası, cinsel kimliğin kazanıldığı yaş olduğu için lokal anestezi önermiyoruz. Ayrıca sünneti kesinlikle hekim yapmalı. İşin ehli olmayan kişilerin yaptığı sünnet operasyonları, geri dönüşü olmayan sıkıntılara yol açabiliyor.’’uyarısında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.